Latvijas Zaļā partija neatbalsta eiro ieviešanu Latvijā ar 2014.gadu

foto saladeinversion.es
foto saladeinversion.es

Latvijas Zaļās (LZP) partijas valde nolēmusi neatbalstīt Eiro ieviešanu Latvijā ar 2014. gadu. Šāda lēmuma pamatā ir Eiropas Savienības ekonomiskās situācijas neprognozējamība.

Edgars Tavars, LZP valdes priekšsēdētājs atzīst, ka „mēs nevaram pievienoties Eiropas monetārajai savienībai laikā, kad tās ekonomiskā situācija nav stabila. Šobrīd nav pat iespējams prognozēt iznākumus Grieķijas un Itālijas jautājumos, tāpēc Eiro ieviešana Latvijā būtu ļoti netālredzīgs solis. Vienīgais izņēmums kad šāda rīcība būtu attaisnojama ir tad, ja vairākums Latvijas iedzīvotāju piekrīt šādam solim. Latvijas Zaļā partija nav pret eiro kā tādu, bet mēs uzskatām, ka šim lēmumam jābūt lēnprātīgi izsvērtam. Mēs piedāvājam rīkot tautas nobalsošanu par pievienošanos eirozonai un noraidoša rezultāta gadījumā atgriezties pie šī temata, kad Eiropas ekonomika būs stabilizējusies, piemēram, 2020. gadā”.

LZP uzskata, ka, balsojot par pievienošanos Eiropas Savienībai 2004. gadā, cilvēki automātiski nebalsoja par pievienošanos Eiro zonai, tāpēc šī brīža situācijā būtu nepieciešams rīkot referendumu, lai noskaidrotu tautas atbalstu Eiro ieviešanai ar 2014.g. 1.janvāri.


Написать комментарий