Rēzeknes trūcīgo ģimeņu bērni devās ekskursijā uz Rīgu

foto Sociālās aprūpes pārvalde
foto Sociālās aprūpes pārvalde

Sestdien, 24. novembrī, 25 bērni no Rēzeknes trūcīgajām ģimenēm iepazina Rīgu. Ekskursiju galvaspilsētā pēc Rēzeknes pilsētas domes Sociālās aprūpes pārvaldes Atbalsta nodaļas iniciatīvas nodrošināja biedrība „Ascendum” kultūras projekta „Garā pupa” ietvaros, informē Rēzeknes pilsētas domes Sabiedrisko attiecību nodaļa.

Kā informēja Sociālās aprūpes pārvaldes vadītājs Gunārs Arbidāns, bērni gida pavadībā devās ekskursijā uz Latvijas Nacionālo operu, Rīgas Doma baznīcu, Saules muzeju, kur labprāt iesaistījās radošajā nodarbībā, un Mākslas muzeju „Rīgas Birža”. Daudzus patīkamus pārsteigumus sagādāja pastaiga pa Vecrīgu, kuras laikā bērni apskatīja vēsturiskās un skaistākās vietas, kā arī iepazina interesantus nostāstus un teikas par šīm vietām. Brīnumainā diena bērniem noslēdzās ar Latvijas Leļļu teātra izrādi, kas izraisīja aizraujošus smieklus gan lieliem, gan maziem.

Latgales trūcīgajām ģimenēm ir finansiāli grūti aizvest bērnus ekskursijā uz galvaspilsētu. Tāpēc Sociālās aprūpes pārvalde trūcīgo ģimeņu vecāku vārdā sirsnīgi pateicas biedrībai „Ascendum” un tās valdes priekšsēdētājai Zaigai Pūcei par doto iespēju, kā arī par sarūpēto cienastu un dāvaniņām bērniem, projekta „Garā pupa” vadītājai Līnai Kārkliņai par organizēto ekskursiju.

Transportu ekskursijai nodrošināja Rēzeknes pilsētas dome, savukārt par pozitīvu un draudzīgu atmosfēru un vienotības sajūtu bērniem parūpējās Atbalsta nodaļas vadītāja Anita Batare un sociālās darbinieces Svetlana Petrova un Liliāna Kaša.


Написать комментарий