Latvijas pašvaldību pārstāvji forumā spriedīs par izdzīvošanu

foto clarku.edu
foto clarku.edu

Piektdien paredzēts pirmais Latvijas reģionālo pārstāvju forums "Kā izdzīvot Latvijas reģionos?!", kura mērķis panākt Latvijas reģionu atdzimšanu un Satversmē noteikto cilvēktiesību ievērošanu, novēršot straujo dzīves līmeņa pazemināšanos un iedzīvotāju izceļošanu no valsts, informē pasākuma rīkotāji.

Pirmā Latvijas reģionālo pārstāvju foruma mērķis ir vienoties par reģionālo pārstāvju savstarpēju sadarbību un rastu atbildes uz jautājumiem "Ko darīt? Kā būt? Kā panākt produktīvu un saskanīgu sadarbību starp valsts pārvaldi un pašvaldībām? Kāda ir Latvijas reģionu nākotne un vai valsts pārvaldes iezīmētā vīzija saskan ar valsts iedzīvotāju interesēm? Vai spēcīgi, plaukstoši Latvijas reģioni ar augsti attīstītu infrastruktūru var kļūt par realitāti vai palikt par mānīgu ilūziju?".

Šie un daudzi citi jautājumi šobrīd satrauc lielāko daļu pašvaldību, tādēļ rīt sanākt kopā un meklēt risinājumus aicināti gan visi pašvaldību pārstāvji, gan nozaru eksperti un valsts pārvaldes darbinieki.

Foruma pirmajā daļā tiks apspriesta esošā situācija Latvijas reģionos, to stiprās un vājās puses, reģionu vieta " Nacionālās attīstības plānā", kā arī Pašvaldību savienības un valsts pārvaldes attiecības. Eksperti piedāvās savu redzējumu par pašvaldību finanšu izlīdzināšanas sistēmu, pašvaldību un valsts pārvaldes sadarbības modeļiem, izvērtēs arī citu valstu pieredzi.

Foruma otrajā daļā no plānots diskutēt par sekojošiem jautājumiem: "Reģionālo pārstāvju līdzdalība valsts pārvaldē", "Reģionu pastāvēšanas un attīstības nozīme tautsaimniecībā" un "Iedzīvotāju dzīvesveids un veselība: vides, sporta un izglītības nozīme reģionos".


Написать комментарий