Vizītē Latvijā ieradīsies Kosovas ārlietu ministrs Envers Hodžajs

foto prizrenpost.com
foto prizrenpost.com

Piektdien savā pirmajā vizītē Latvijā ieradīsies Kosovas ārlietu ministrs Envers Hodžajs, portāls "Delfi" uzzināja Ārlietu ministrijā.

Tikšanās laikā ar ārlietu ministru Edgaru Rinkēviču  paredzēts pārrunāt valstu divpusējās attiecības, iespējas sekmēt ekonomisko sadarbību, kā arī Kosovas integrācijas procesu Eiropas Savienībā, situāciju Kosovā un Rietumbalkānu reģionā.

Abu valstu ārlietu ministri arī parakstīs Latvijas un Kosovas līgumu par sadarbību kultūrā.

Hodžajam paredzētas tikšanās arī ar Valsts prezidentu Andri Bērziņu, Saeimas Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāju Zandu Lukaševiču-Kalniņu, kā arī Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras pārstāvjiem.

Kosova pasludināja neatkarību no Serbijas 2008.gada 17.februārī un Latvija ir desmitā valsts pasaulē, kas atzina tās neatkarību.

Eiropas Komisija 2012.gada 10.oktobra publicētajā ziņojumā par ES paplašināšanās procesu ir rekomendējusi sākt sarunas ar Kosovu, lai noslēgtu Stabilizācijas un asociācijas nolīgumu, tiklīdz Kosova būs sasniegusi progresu vairāku īstermiņa prioritāšu īstenošanā tiesiskuma, valsts pārvaldes stiprināšanā un minoritāšu aizsardzības jomās.


Написать комментарий