Rēzeknes jaunieši iepazina uzņēmumus

foto no Jaunatnes informācijas un NVO atbalsta punkta arhīva
foto no Jaunatnes informācijas un NVO atbalsta punkta arhīva

„Karjeras nedēļas” ietvaros 28. novembrī Rēzeknes pašvaldības iestādes „Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrs „Zeimuļs”” telpās veiksmīgi noritēja izzinošā spēle „Iepazīsti Rēzeknes reģiona uzņēmumus”, ziņo Rēzeknes pašvaldība.

Spēles mērķi bija aktualizēt informācijas nozīmīgumu turpmākās izglītības un profesijas izvēlē; sadarbojoties ar uzņēmējiem, palīdzēt jauniešiem labāk izprast savas intereses, spējas, prasmes, lai viņi pieņemtu apzinātus lēmumus par turpmākās profesijas izvēli; informācijas sniegšana par profesiju saturu un pieprasījumu darba tirgū; jauniešu iesaistīšana aktivitātēs, ar kuru palīdzību viņiem veidotos priekšstats par darba specifiku noteiktā profesijā; sadarbības veidošana starp Rēzeknes reģiona uzņēmējiem un Rēzeknes jauniešiem.

Spēlē piedalījās komandas no Rēzeknes 1. vidusskolas, Rēzeknes 3. vidusskolas, Rēzeknes 5. vidusskolas, Rēzeknes 6. vidusskolas, Rēzeknes Valsts ģimnāzijas, Rēzeknes Valsts poļu ģimnāzijas un Rēzeknes Katoļu vidusskolas.

Spēles ietvaros katra komanda izlozēja vienu uzņēmumu, uz kuru viņi devās, lai uzzinātu kādus pakalpojumus piedāvā uzņēmums; kādas profesijas pārstāvji strādā uzņēmumā; kāda izglītība ir nepieciešama, lai strādātu konkrētajā uzņēmumā; kāds ir uzņēmuma veiksmīgas darbības noslēpums; kādas rakstura īpašības piemīt darbiniekiem; kā uzņēmuma vadība motivē savus darbiniekus; kādā veidā uzņēmums var veidot sadarbību ar jauniešiem un vai tas ir aktuāli; kādas prasmes un iemaņas tiek visaugstāk vērtētas darbiniekos; vai viegli atrast kvalificētus darbiniekus un kā vadība/darbinieki redz savu uzņēmumu pēc 5 gadiem.

Pēc ciemošanās uzņēmumos, komandas atgriezās „Zeimuļs” telpās, un katra komanda izveidoja nelielu prezentāciju par uzņēmumu, kuru apmeklēja, tādējādi dodot iespēju ikvienam spēles apmeklētājam uzzināt plašāku informāciju par visiem spēlē iesaistītajiem uzņēmumiem.


Написать комментарий