I.Ostrovska: Es lepojos ar M.Rotko mākslas centru, tomēr uzskatu, ka tas jānodod valstij

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Daugavpils pilsētas domes deputāte Ināra Ostrovska, kura 29.novembrī apmeklēja M.Rotko mākslas centru, kura būvdarbi ir pabeigti, portālam Gorod.lv paziņoja, ka esot lepna par to, ka Daugavpilī ir tapis šāda veida objekts. Tomēr deputāte atzīmēja, ka diez vai pašvaldība varēs finansēt Centra darbu, tāpēc būtu labi nodot to valstij, kas arī atbildētu par Centra darba nodrošināšanu.

I.Ostrovska atzīmēja, ka viņai radies labs iespaids par M.Rotko mākslas centru, kurā drīzumā tiks veidotas ekspozīcijas, deputāte norāda, ka tika paveikts liels darbs šī kultūras objekta radīšanā, kas labi iederas cietokšņa ansamblī.

I.Ostrovska paziņoja, ka deputāti bija nolēmuši apmeklēt Centru, jo šobrīd tiek risināti pilsētas finansiālie jautājumi un tiek apspriests arī M.Rotko mākslas centra finansējums. Iepriekš saņemtā informācija neesot bijusi pārliecinoša, tāpēc tika organizēta ekskursija, lai deputāti pārliecinātos par pieprasītā finansējuma nepieciešamību.

„Bija radies iespaids, ka pieprasītā finansējuma summa ir ļoti liela, darbinieku štats arī. Patlaban kļuva saprotamākas vairākas minētās finansējuma pozīcijas, tomēr es uzskatu, ka nepieciešams nodot Centru valstij, kas atbildēs par tā finansējumu. Tāpēc izteicu pieņēmumu, ka, iespējams, Centra darbu varētu atbalstīt ASV, kurā dzīvoja mākslinieks, vai viņa ģimene. Latvija nav bagāta valsts, mēs varam lūgt palīdzību”, - uzskata I.Ostrovska.

Jāatzīmē, ka Centra uzturēšana izmaksās vidēji pusmiljonu latu gadā.


Написать комментарий