Jaunais fotomākslinieks pastāstīja daugavpiliešiem, kā izskatās pikseļi un kas ir makrofotāža

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Ceturtdien, 6.decembrī, viesnīcas „Park Hotel Latgola” foajē tika atklāta oriģinālā izstāde „PHOTAZH PASSAGE”. Apmeklētāju uzmanībai piedāvāto darbu autors ir jaunais un ambiciozais fotomākslinieks un dzejnieks FreDariCo (Dmitrijs Baranovskis).

Publikas uzmanībai piedāvāti 12 savdabīgi autora izgudrotajā makrofotāžas tematikā izpildīti darbi. FreDariCo portālam Gorod.lv pastāstīja, ka tā esot pārdabiskā fotogrāfija, apkārtējās vides bezapziņas pieskāriens, savdabīgā pāreja no abstraktā pie konkrētā.

Fotomākslinieka darbi atgādina krāsainās mikroshēmas vai ēku plānojumus, viņaprāt, tradicionālā māksla sāk apnikt, tāpēc radās vēlme pafantazēt. Kā zināms, fotogrāfiju veido pikseļi, un fotāža demonstrē to, kā tie izskatās palielinājumā, kādā veidā ir savstarpēji saistīti.

Izstādē piedāvāto darbu skaits – 12 – nav nejaušs, jo tas simbolizē aizvadīto gadu un nav skaidrības, vai tiks sagaidīts 2013.gads. Kaut arī šie darbi nedaudz atgādina mūsu slavena tautieša Marka Rotko gleznas, FreDariCo-Dmitrijs neuzskata sevi par viņa tradīciju turpinātāju.

Jaunā fotomākslinieka nākotnes plānos ir izstādīt savus darbus Eiropā, viņš cer piesaistīt īstu mākslas cienītāju uzmanību, kuri vēlēsies ar FreDariCo darbiem papildināt savas privātkolekcijas.

Patlaban FreDariCo studē viesnīcas biznesa vadību Daugavpils tirdzniecības profesionālajā vidusskolā, jo, nodarbojoties ar mākslu, ne vienmēr var nopelnīt.



Написать комментарий