Daugavpils pilsētas domes deputāti atbalstīja jaunu pabalstu veidu ieviešanu: kopējā pabalstiem iedalītā summa nemainīsies

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Daugavpils pilsētas domes komiteju deputāti atbalstīja grozījumus pašvaldības saistošajos noteikumos, kas paredz jaunu pabalstu veidu ieviešanu un esošo pabalstu palielināšanu.

Daugavpils Sociālo lietu pārvaldes vadītājas vietniece Benita Siliņa paskaidroja, ka pabalstu palielināšana saistīta ar to, ka šogad Daugavpilī samazinājies maznodrošināto personu skaits, tāpēc samazinājās arī pabalstos izmaksātā summa. Maznodrošināto personu skaits samazinājās, jo spēkā stājušies likuma grozījumi paredz, ka maznodrošinātai personai jāapmeklē dažādi pasākumi un jāpilda pienākumi, lai saņemtu un saglabātu šo statusu. Tādējādi tika ietaupīti līdzekļi, pateicoties kuriem nākamgad tiks ieviesti jauni pabalsti, bet Sociālo lietu pārvaldes kopējais budžets netiks palielināts.

Neskatoties uz to, ka valsts iesaka samazināt GMI pabalstu, Daugavpilī tas paliks nemainīgs – 40 lati pieaugušajiem un 45 lati – bērniem. Kā arī tiks palielināta ienākumu summa, kuru saņemot invalīdi un pensionāri varēs pretendēt uz dzīvokļa pabalsta un veselības pabalsta saņemšanu, kuru apmērs noteiktajai iedzīvotāju kategorijai arī tika palielināts.

Tika pieņemti grozījumi, kuri attiecas arī uz mazaizsargātajām iedzīvotāju grupām. Tiek ieviests pabalsts ģimenēm, kurās bērns slimo ar celiakiju, kā arī vienreizējs pabalsts sakarā ar bērna piedzimšanu (50 latu apmērā) un apaļo dzīves jubileju gadījumos (70, 80, 90 gadu jubilejas). Tika apstiprināts jauns pabalsts skolēniem nepieciešamo kancelejas preču iegādei.

Tika grozīts pabalstu apmērs audžuģimenēm: uzturēšanai domātie 60 lati tiek palielināti līdz 70 latiem, apģērbu un mīkstā inventāra iegādei tagad paredzēti 50, nevis 40 lati.

Minētos grozījumus galīgi apstiprinās Domes sēdē 13.decembrī.


Написать комментарий