Par Rēzeknes ielu uzturēšanu ziemā

foto panoramio.com
foto panoramio.com

Rēzeknē sākusies ziema ar bagātīgu sniegu un, pārejot uz ziemas režīmu, ielu tīrīšanai tiek veltīta pastiprināta uzmanība. Par to, kā šoziem tiks organizēta Rēzeknes ielu tīrīšana, informē Rēzeknes pilsētas domes Pilsētas saimniecības pārvaldes vadītājs Voldemārs Platacis.

Saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem Nr. 871 visi autoceļi ir iedalāmi četrās kategorijās. Tas arī nosaka to, kāda kopšana nepieciešamā konkrētajā ielas posmā. Tā, piemēram, Rēzeknē Atbrīvošanas aleja ir galvenā tranzīta maģistrāle un tā attiecināma augstākajai kategorijai „A”, kurai tiek piemērotas īpaši augstas ielas tīrīšanas un iespējamās slīdes novēršanas prasības. „B” kategorijas ielas (kā K. Barona, Blaumaņa, Dzelzceļnieku, Raiņa, Rīgas un dažas citas) ir jāattīra no sniega sešu stundu laikā, „C” kategorijas ielas (piemēram, Baznīcas, Pulkveža Brieža, Kosmonautu, Lauku u.c.) – 18 stundu laikā. Vairākums nomaļāku ielu ar visai zemu kustības intensitāti un pa kurām nekursē sabiedriskais transports, attiecināmas „D” kategorijai. Saskaņā ar augstākminētajiem Ministru kabineta noteikumiem, šādas ielas ir jātīra nepieciešamības gadījumā.

Kopā 2012. gada budžetā ielu ikdienas uzturēšanai piešķirti vairāk nekā 300 tūkstoši latu, turklāt šajā summā ietilpst gan bedrīšu remonts vasarā, gan ielu greiderēšana ar grants segumu.


Написать комментарий