Kampars nepatīkami pārsteigts par savas intervijas parādīšanos 'France Offshore' lietā

foto dienas mediji
foto dienas mediji

Bijušais ekonomikas ministrs Artis Kampars ("Vienotība") ir nepatīkami pārsteigts par savas intervijas parādīšanos saistībā ar firmas "France Offshore" reklāmu, svētdien, 16. decembrī vēsta raidījums "Nekā personīga".

Kā raidījumam stāsta Kampars, viņš neesot nojautis par franču žurnālistu vēlmi reklamēt nodokļu aptimizācijas biznesu Latvijā. Un tāpēc jūtas nepatīkami, ka viņš ar savu klātbūtni tajā it kā apstiprinājis Latvijas politiķu atbalstu šādām darbībām. Žurnālisti pieteikušies ministra biroja darbiniekiem un Kampars viņus pieņēmis.

"Tas bija franču žurnālists, kurš vēlas veidot filmu par to, ka Latvija ir investīcijām labvēlīga vieta. Un cik man zināms arī LIAA bija iesaistīta šajā lietā. Tā kā tas, ko mēs esam darījuši un es arī šajā gadījumā mēģināju stāstīt - kas ir tie argumenti, kāpēc Latvija ir tiešām pievilcīga investīcijām zeme," raidījumam "Nekā personīga" teica Kampars.

Firmas "France Offshore" pārstāvniecības atradušās vairākās valstīs. Arī Latvijā. Uzņēmuma īpašnieks Nadavs Bensusāns. Pagājušā gada pavasarī Francijas žurnālisti gatavoja sižetu par viņa biznesa veiksmēm Rīgā. Mūsu valsti Francijas televīzija dēvē par sava veida ofšoru paradīzi.

Kādā sižetā ofšoru reģistrēšanas firmas īpašnieks lepni stāsta par draudzīgajām Latvijas bankām un intervē tā laika ekonomikas ministru Arti Kamparu. Ministrs pēc franču žurnālistu teiktā esot saprotošs un atbalsta ofšoru biznesu Latvijā. Kā apgalvo Francijas telekanāls - arī ministrs slavē Latvijas zemos nodokļus un iespēju šeit attīstīties nodokļu optimizācijas biznesam.

Jau ziņots, ka Francijā sākta izmeklēšana pret kādu firmu, kas ar savu grāmatvežu tīklu vairākās valstīs palīdzēja izveidot ārzonas kompānijas un banku kontus. Šajā izmeklēšanā pratināts arī Rietumu bankas pārstāvis Francijā. Kāda loma iespējamā noziegumā ir Latvijas komercbankai savu pārbaudi uzsākusi arī FKTK.

Apsūdzības izvirzītas arī septiņiem cilvēkiem, kas strādāja vietnē "France Offshore". Apsūdzētās personas ar nosacījumiem uz tiesas laiku ir atbrīvotas.

Savukārt 'Rietumu banka' noliedz, ka būtu saņēmusi apsūdzības no Francijas iestādēm. Kā piektdien, 14. decembrī informēja Rietumu bankas preses sekretāre Eleonora Gailiša, tomēr notiekošās izmeklēšanas ietvaros tika nopratināts bankas darbinieks.


Написать комментарий