Vienības nama 75 gadu jubileja tiks svinēta tango un milongas ritmu pavadībā

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Trešdien, 19.decembrī, Daugavpils Vienības nams svinēja savu 75 gadu jubileju. Latviešu kultūras centra vadītāja Regīna Osmane portālam Gorod.lv atzinās, ka šajā dienā gribās īpašā veidā apsveikt jubilāru. Dāvana, tiešām, bija fantastiska – Vienības namā notika Latvijas Nacionālās operas solistes Ilonas Bageles pusotru stundu garš koncerts.

Šoreiz daugavpiliete un šarmantā mecosoprāna īpašniece sagādāja skatītājiem pārsteigumu, piedāvājot vēl vienu sava talanta šķautni.

Svētku koncerta programmas nosaukums bija „Cantando y amando. Milonga. Pjacolla. Bagele” un tas bija pilnībā veltīts divām kaislīgām dejām – Argentīnas tango un milongai. Ilona Bagele izpildīja Astora Pjacollas muzikālās kompozīcijas komponista un pianista Fernando Marzāna aranžējumā.

Tas bija fantastisks koncerts, īsta monoizrāde. Dziedātāja uzbūra veselu jūtu gammu – gan mīlestību un kaisli, gan sāpes un vilšanos.

Tango ir deja ar raksturu, enerģisku ritmu, un Ilona Bagele bez liekām kustībām izdzīvoja to.

Pasākumā piedalījās arī Latvijas Nacionālas operas mākslinieki: Ilze Ozoliņa (klavieres), Svetlana Okuņa (vijole), Inga Sunepa (čells), Inita Āboliņa (akordeons), Oskars Petrauskis (saksofons), Ivars Kalniņš (sitamie instrumenti) un Mareks Auziņš (kontrabass). 

Radīto atmosfēru lieliski papildināja skatuves noformējums, par kuru gādāja LKC māksliniece Jeļena Nosova.
 
Jāatzīmē, ka programmas „Cantando y amando. Milonga. Pjacolla. Bagele” pirmizrāde šī gada februārī notika Latvijas Nacionālajā operā un uzreiz sākās pārrunas par tās prezentēšanu citās valsts pilsētās.



Написать комментарий