Ziemassvētku dāvanās pērk kleitas un grāmatas

foto mix941kmxj.com
foto mix941kmxj.com

Tuvojoties svētku laikam, arvien aktuālāks kļūst jautājums par Ziemassvētku dāvanu iegādi. Šogad vairākums cilvēku tām plāno tērēt līdz 50 latiem.

Pētījumu aģentūras TNS aptauja liecina: 32% Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju svētku dāvanām plāno tērēt 20–50 latu, 20% cilvēku – līdz 20 latiem.

Šogad salīdzinājumā ar pagājušo gadu dāvanas iedzīvotāji iegādājoties laikus. «Tikai retais dāvanas iegādājas pēdējā brīdī. Ir arī cilvēki, kas dāvanas noskatījuši, bet vēl nav nopirkuši. Lai iegādātos tīkamas lietas, tiek tērētas lielākas naudas summas nekā pērn,» Neatkarīgajai atzīst Nords Porter Novelli projektu vadītāja Agnija Jankovska. Šobrīd pirktākās preces lielveikalā Rīgas centrā esot sadzīves lietas – glāzes, paplātes, termosi, vīna piederumu komplekti. Palielinājusies arī kleitu iegāde, kas dažos veikalos esot veiksmīgāka nekā kaimiņvalstīs. Taču viena no aktuālākajām dāvanām esot grāmata, pirmajā vietā ierindojot Greja piecdesmit nokrāsas, atklāja A. Jankovska.

Neatkarīgās aptaujātie iedzīvotāji gan atzina, ka dāvanām centīsies tērēt tikpat daudz naudas, cik pērn, bet galvenais visu ir sarūpēt laikus.


Написать комментарий