Jaunumi dzimtsarakstu nodaļas darbā

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Sākot ar 2013.gada 1.janvāri spēkā stāsies grozījumi „Civilstāvokļa aktu reģistrācijas likumā”, ziņots Daugavpils novada domes mājas lapā. Turpmāk personas varēs izvēlēties jebkuru dzimtsarakstu nodaļu visu civilstāvokļa aktu reģistrēšanai (dzimšanas, laulības un miršanas faktu reģistrēšanai). Atkārtotas apliecības un izziņas varēs saņemt arī jebkurā dzimtsarakstu nodaļā.

Saskaņā ar jauno likumu Daugavpils novada dome ir noteikusi jaunu laulību reģistrācijas vietu Raiņa mājā Berķenelē, Kalkūnes pagastā, tur laulību reģistrēt varēs laika periodā no 1.maija līdz 31.oktobrim, maksa par telpu un parka teritorijas izmantošanu noteikta Ls 24.20 apmērā.

Maksa par laulību reģistrācijas ceremonijas sagatavošanas un vadīšanas pakalpojumiem citās novada laulību reģistrācijas vietās ir palikusi nemainīga:
- nodaļas telpās Rīgas iela 2, Daugavpils  -  Ls 10.00
- Červonkas pilī, Vecsalienas pagasts, Naujenes laulību zālē, Naujenes pagasts, Raiņa mājā Berķenelē, Kalkūnes pagasts  - Ls 20.00.
Maksa par Červonkas pils telpu un parka teritorijas izmantošanu laulībām periodā no 1.maija līdz 31.oktobrim Ls 24.20,  no 1.novembra līdz 30.aprīlim Ls 12.10. Naujenes laulību zāles un telpu izmantošanas maksa palika nemainīga Ls 10.00.

Maksa par laulības reģistrāciju tiek samazināta par 50%, ja vismaz viens no laulību pieteicējiem ir deklarējis savu dzīvesvietu Daugavpils novadā.

Atbrīvoti no maksas par dzimtsarakstu nodaļas sniegtajiem pakalpojumiem ir invalīdi, politiski represētas personas, Černobiļas avārijas seku likvidētāji, personas, kurām piešķirts trūcīgās ģimenes vai personas statuss (izņemot maksu par telpas izmantošanu).


Написать комментарий