Starpkopienu sadursmēs Kenijā 30 bojāgājušo

foto newstimeafrica.com
foto newstimeafrica.com

Vismaz 30 cilvēki piektdien gājuši bojā sadursmēs starp konkurējošām lauksaimnieku kopienām Kenijas Krasta provincē, atsaucoties uz policiju, vēsta raidsabiedrība BBC.

Pokomo kopienas pārstāvji agrā piektdienas rītā uzbrukuši Ormas kopienas ciemam. Uzbrukumā nodedzinātas mājas, bet to iemītnieki sacirsti ar mačetēm. Cietušie, to skaitā sievietes un bērni, ir abās naidīgajās pusēs, informē policija.

Starptautiskā palīdzības organizācija Sarkanais Krusts norāda, ka tai ir informācija par vismaz 30 nogalinātajiem un 30 smagi ievainotajiem. Nodedzinātas ir vairāk nekā 40 mājas. Glābēju komandas turpina meklēt bojāgājušos un cietušos ciema apkārtnē.

Naidīgo kopienu sadursmēs augustā gāja bojā vairāk nekā 100 cilvēku. Toreiz strīds sācies, kad Ormas lauksaimnieki ganījuši savus lopus teritorijās, ko Pokomo piederīgie uzskata par savām zemēm.

Pokomo kopiena, kas ir vietsēži, jau gadiem konfliktē par ganībām, aramzemi un ūdens avotiem ar Ormas pa pusei klejotājlopkopju kopienu.

Tikmēr daudzi uzskata, ka pamatā pēdējam uzbrukumam ir politiski motīvi, norāda BBC. Nākamā gada martā Kenijā notiks vispārējās vēlēšanas, bet kāds reģiona deputāts ir arestēts par kūdīšanu uz vardarbību. Arī ANO pieļauj, ka starpkopienu vardarbība varētu būt saistīta ar politisko rēķinu kārtošanu pirms gaidāmajām vēlēšanām.

2007. gada vēlēšanas Kenijā pavadīja plaša etniskā vardarbība, bojā gāja vairāk nekā 1300 cilvēku.


Написать комментарий