Informācija par administratīvo lietu SIA „Dekom” pieteikumā pret Rēzeknes pilsētas domi

foto knews.kg
foto knews.kg

Pēdējā laikā plašsaziņas līdzekļos sāka parādīties maldinoša informācija par situāciju starp SIA „Dekom” un Rēzeknes pilsētas domi, kurā norādīts, ka Administratīvā rajona tiesa ir atzinusi SIA „Dekom” prasību pret Rēzeknes domi par zaudējumu atlīdzināšanu par pamatotu,informē Rēzeknes pašvaldības portāls. 

Pēc SIA „Dekom” vadības teiktā, Dome nav pārsūdzējusi un nav labprātīgi atmaksājusi piespriesto summu. Rezultātā Domei būs jāmaksā papildus nauda tiesu izpildītājam.

Lai izvairītos no nepatiesas informācijas izplatīšanas, darām zināmu, ka Administratīvās rajona tiesas Rēzeknes tiesu namā 2012. gada 31. oktobrī tika sastādīts spriedums administratīvajā lietā par SIA „Dekom” pieteikumu pret Rēzeknes pilsētas domi par zaudējumu 340 873,03 latu apmērā atlīdzību sakarā ar sabiedriskā transporta pakalpojumu sniegšanu. Ar minēto spriedumu SIA „Dekom” pieteikums tika apmierināts daļēji, tiesai atzīstot zaudējumus  71 896,72 latu apmērā. Bet pārējā daļā SIA „Dekom” pieteikums tika atzīts par nepamatotu un noraidīts.

Par Administratīvās rajona tiesas spriedumu apelācijas sūdzību iesniedza SIA „Dekom”, savukārt Rēzeknes pilsētas dome iesniedza pretapelācijas sūdzību. Līdz ar to Administratīvās rajona tiesas spriedums nav stājies likumīgā spēkā un spriedums nav izpildāms, jo strīds starp SIA „Dekom” un Rēzeknes pilsētas domi pēc būtības apelācijas kārtībā tiks izskatīts Administratīvajā apgabaltiesā.
Līdz ar to SIA „Dekom” apgalvojums, ka Rēzeknes pilsētas domei šogad ir jāsamaksā 71 896,72 latu un papildus nauda tiesas izpildītājam, nav pamatots.


Написать комментарий