Labdari apsveica Daugavpils pilsētas un novada audžuģimenes

foto lat.gorod.lv
foto lat.gorod.lv

Piektdien, 28.decembrī, Latvijas Kultūras centrā bija pulcējušās 35 Daugavpils pilsētas un novada audžuģimenes. Kā zināms, Ziemassvētku un Jaunā gada priekšvakarā Latvijas Sarkanais Krusts rīko dažādas labdarības akcijas, šogad pirmo reizi sabiedrība no sirds pateicās audžuģimenēm.

Pasākumā piedalījās vairāki sponsori, kuru vidū bija gan fiziskās, gan juridiskās personas, kopumā 20 firmas, 30 pašvaldības un vienkārši pilsētnieki, bet pasākuma ģenerālsponsors bija AS „Latvijas dzelzceļš”.

Šajā svinīgajā dienā pirmās klātesošos uzrunāja Sarkanā Krusta Daugavpils nodaļas vadītāja Helēna Soldatjonoka un izpilddirektore Nataļja Bernāne. Pēc Soldatjonokas kundzes vārdiem, pasākuma dienā zālē satikās cilvēkmīlestība, tikumība un pateicība – trīs lietas, kuras dara pasauli bagātāku un labāku. Pateicoties visiem labdariem un, galvenokārt, pašām audžuģimenēm, H.Soldatjonoka novēlēja tām veselību, saticību un mīlestību. Savukārt N.Bernāne pievienojās apsveikumam, pateicās visiem klātesošajiem un pastāstīja aizkustinošu stāstu par divām dažādām sievietēm, kuras bija atbildīgas par bērna dzīvību.

Pēc tam uzstājās Daugavpils novada domes priekšsēdētāja Janīna Jalinska, kura atzīmēja, ka ir dziļi pateicīga audžuģimenēm, kuras uzņēmās atbildību par bērnu audzināšanu, norādot, ka ģimene ir visa pamats.

Vēlāk klātesošos uzrunāja Daugavpils Jēzus Sirds Romas Katoļu draudzes prāvests Andris Ševels, kura uzrunas galvenā doma bija saistīta ar to, ka bērni ir laime, jo vairāk ir bērnu, jo laimīgāks ir cilvēks.

Vairāku pasākuma dalībnieku vidū klātesošos uzrunāja arī Latvijas Sarkanā Krusta Daugavpils – Ilūkstes novadu komitejas izpilddirektore Skaidrīte Davne, Daugavpils pilsētas bāriņtiesas priekšsēdētājas vietniece Elita Praņevska, Daugavpils novada domes bērnu tiesību aizsardzības speciāliste Natālija Pēterāne, Daugavpils pilsētas pašvaldības priekšsēdētāja Žanna Kulakova, LR 11.Saeimas deputāts Rihards Eigims.

Jāatzīmē, ka labdarības akcija kļuva par īstiem svētkiem ģimenēm, ne tikai dāvanu dēļ, bet pasākuma noskaņojuma dēļ – zālē esošie uztraukušies bērni gaidīja kaut ko īpašu. Pasākuma gaitā bērni nevarēja nosēdēt savās vietās, cieši turēja rokās saldās dāvanas un apskatīja lielas iesaiņotas dāvanas, dejoja līdzi muzikantiem – konkursa „Dziedošās ģimenes” dalībniekiem Biķernieku ģimenei.

Kad visas dāvanas tika pasniegtas un dziesmas tika nodziedātas, audžuģimenes un labdari, turot rokās sveces, aizgāja uz Vienības laukumu, lai izveidotu sauli – gaismas un dzīvības simbolu, siltuma un prieka simbolu. Tomēr ar to svētku diena nebija galā, vēlāk lielas audžuģimenes devās uz kafejnīcu, lai parunātos un pavadītu laiku ģimenes lokā.

Atgādināsim, ka minēto pasākumu rīkoja Sarkanā Krusta Daugavpils nodaļa un tās vadītāja Helēna Soldatjonoka ar Daugavpils pilsētas un novada pašvaldību, ar Ilūkstes novada domes atbalstu. Kā arī minēto pasākumu atbalstīja Saeimas deputāti Rihards Eigims un Inese Laizāne.


Написать комментарий