Pirms līguma noslēgšanas par tramvaju iegādi jāatrisina līdzfinansējuma jautājums

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils tramvaju infrastruktūras attīstības ietvaros paredzētā iepirkuma par tramvaju vagonu iegādi pārsūdzēšanas termiņš vēl nav beidzies.

Pašvaldības pārstāvji ziņo, ka, ja sūdzības netiks saņemtas, janvāra beigās varēs slēgt līgumu par tramvaju piegādi, tādējādi pieliekot punktu šajā ieilgušajā procesā. Tomēr pirms tam deputātiem jāatrisina jautājums par naudas summu, par kuru potenciālā piegādātāja piedāvājums pārsniedz projekta kvotu.

Atgādināsim, ka konkursa uzvarētājs tika pasludināts 11.janvārī – par uzvarētāju tika atzīta piegādātāju apvienība ОАО "Управляющая компания холдинга "Белкоммунаш'' un SIA "Agmen Consulting Bureau'', kura piegādās vagonus par 4 614 312 latiem. Pēc vicemēra Līvijas Jankovskas vārdiem, visa ar iepirkumu saistītā dokumentācija esot noformēta, saskaņota ar Satiksmes ministriju, atlicis tikai sagaidīt pārsūdzēšanas termiņa beigas.

Savukārt, Daugavpils pilsētas domes Iepirkumu komisijas priekšsēdētājs Valērijs Kononovs portālam Gorod.lv paziņoja, ka pēc pārsūdzēšanas termiņa beigām, ja sūdzības netiks saņemtas, Domes deputātiem vēl būs jāpieņem lēmums par to, vai pašvaldība varētu uzņemties papildizdevumus un līdzfinansēt tramvaju vagonu iegādi, jo iepirkuma summa pārsniedz projekta kvotu gandrīz par miljonu latu.


Написать комментарий