Rēzeknē vecticībnieki prezentēs grāmatu

foto: spoki.lv
foto: spoki.lv

19. janvārī plkst. 15.00 Rēzeknes pilsētas Centrālajā bibliotēkā (Atbrīvošanas alejā 81/5) notiks dzejoļu krājuma „Триста лет нас зовут староверами” („Trīssimt gadus mūs sauc par vecticībniekiem”), informē Rēzeknes pašvaldības portāls. 

Aicinām rēzekniešus uz tikšanos ar grāmatas autoriem un veidotājiem!

2012. gada beigās tika izdots Latvijas dzejnieku-vecticībnieku dzejoļu krājums „Триста лет нас зовут староверами”. Grāmatā iekļauti 47 autoru dzejoļi no dažādiem Latvijas nostūriem, turklāt lielāko daļu no tiem vieno tas, ka viņi pieder Latvijas Vecticībnieku Pomoras baznīcai.

Dažādos gados rakstītā M.Bodrova un S.Gerasimova, I.Zavoloko un S.Kirillva, I.Koroļkova un M.Siņicina, A.Formakova un M.Poskoča, t. Alekseja Žilko un P.Plotņikova, O.Orsas un I.Šejevskas, J.Šešoļina un A.Jakimova un citu krājuma autoru dzeja pastāstīs lasītājam par mūsu zemes skaistumu, kurā ir izmitinājušies, dzīvo, dzimst un mirst vecticībnieki, par Latgales dabas brīnumu un piemiņu, kas ir palikusi tukšajos laukos, senos lūgšanu namos, aizaugušos dārzos un urdzošos strautos, piemiņu, kas dzīvo vecticībnieku sirdīs, jo bez tās, bez piemiņas dzīvot nevar – kurš tad nodos nākamajām paaudzēm gadsimtiem sargātās zināšanas un tradīcijas...

Krājumu sastādījuši rēzekniešiem labi pazīstamais novadnieks, dzejnieks un žurnālists Pjotrs Antropovs un Latvijas Vecticībnieku biedrības priekšsēdētājs Illarions Ivanovs.


Написать комментарий