Francijā fiksēta kapitāla noplūde

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Rudenī Francijā bija fiksēta kapitāla noplūde uz  tāda fona, ka prezidents Fransuā Ollands iniciēja nodokļu paaugstināšanu un aktivizēja savu kampaņu pret bagātajiem, ziņo portāls oko-planet.su.

Svaigi dati no Francijas bankas uzrāda strauju noplūdes paaugstinājumu oktobrī un novembrī, kas reģistrēta ar Eiropas centrālās  bankas maksāšanas sistēmu Target2, raksta laikraksts The Telegraph.

Tīra kapitāla noplūde izrietot diviem mēnešiem sastādīja 53 miljardus eiro, saka Global Investors  priekšsēdētājs Saimons Vords. Un tas ir tas periods, kad prezidents  paziņoja par nodokļu paaugstināšanu, bet valdības un vietējā biznesa attiecības sabruka.
Galvenais naudas piedāvājuma rādītājs Francijā (reālais M1 par 6 mēnešiem) samazinās ar rekordlielu ātrumu, kopš tā laika, kad Ollands uzvarēja maija vēlēšanās. Tā rezultātā viņš krita līdz tiem līmeņiem, kuri nebija vēroti kopš 2008.gada. Kredītnaudas rādītāji signalizē par to , ka situācija Francijā ir daudz nopietnāka, nekā Itālijā vai Spānijā. „Ja  visu apkopot, kļūs t skaidrs, ka notika nozīmīgs uzticības kritums un fondi sāka izvest naudu no valsts”, - noslēdza Vords.

Kaut gan Francijā pagaidām nav nopietna parādu krīzes riska, tajā ir maksimāls bezdarba līmenis jauniešu vidū, kurš divu gadu laikā sasniedza 27%.

Ekonomika var doties recesijā vēl pirms Parīze realizēs budžeta izdevumu sarukumu par 2%  no šī gada IKP, kam jānotiek vienošanās rāmjos ar Eiropas Savienību. Speciālisti uzskata, ka „divkāršs sitiens” nodokļu paaugstināšanas veidā un valsts izdevumu samazināšanā var veidot indi 2013.gada ekonomikai.


Написать комментарий