Daugavpils rakstnieces Anitas Liepas jubilejas pasākums Latgales Centrālajā bibliotēkā

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Nedēļas beigās Latgales Centrālās bibliotēkas periodikas lasītavā notiks rakstnieces, skolotājas, žurnālistes un goda pilsētnieces Anitas Liepas jubilejas pasākums.

LCB bibliotekāre Inese Vaivare paziņoja, ka piektdien, 18.janvārī, paredzētā virtuālā izstāde ir dāvana rakstniecei viņas 85 gadu jubilejā, un viņu apsveikt ieradīsies pilsētas Domes un Kultūras pārvaldes pārstāvji, kā arī vairāki draugi un audzēkņi.

Rakstnieces daiļradē ir vērojama autobiogrāfiska un dokumentāla tradīcija, viņa rakstījusi arī stāstus un lugas. Prozaiķe Anita Liepa ir 18 grāmatu un vairāku publikāciju autore, kuru vidū jāmin arī romāns „Ekshumācija”, kas tika rakstīts gandrīz 50 gadu laikā un attēlo Staļina laika nometnēs piedzīvoto.

Rakstniece vairākkārt minējusi, ka viņas daiļrade ir dzīvesveids, pret kuru viņa esot ļoti prasīga. Katrs daiļdarbos attēlotais sižets atspoguļo kādu no viņas dzīves notikumiem, tāpēc darbos cieši savijas autobiogrāfiskais un dokumentālais. Darbība prozaiķes stāstos un romānos galvenokārt norisinās Daugavpilī vai Daugavpils novada Sventes pagastā.

Vairākus gadus A.Liepa darbojusies arī žurnālistikā, filoloģijā. Rakstniecei piemīt izcilas stāstītājas spējas, dzīves pieredze un bagāts atmiņu krājums par vēsturi, etnogrāfiju un tautas tradīcijām. Viņa strādājusi par ekskursiju vadītāju Latvijā un ārvalstīs.

Par mūža ieguldījumu pilsētas kultūras attīstībā 2005.gadā A.Liepa saņēma titulu „Goda daugavpilietis”.

Visi interesenti tiek gaidīti Latgales Centrālās bibliotēkas periodikas lasītavā piektdien, 18.janvārī, plkst.13:00.


Написать комментарий