Daugavpils novada Kultūras centrā stāstīs par krievu tradicionālo dziedāšanu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Piektdien, 18.janvārī, Daugavpils novada Kultūras centrā notiks mācību seminārs „Krievu tradicionālā dziedāšana”.

Seminārā tiek aicināti piedalīties folkloras kolektīvu, kā arī vokāli instrumentālo kolektīvu vadītāji, jo pasākumā tiks runāts par krievu folkloru, nacionālajam tradīcijām un rituāliem.

Pasākuma rīkotāja Terezija Ūbele portālam Gorod.lv pastāstīja, ka semināru vadīs Sergejs Oļenkins, krievu folkloras kopas „Iļjinskaja pjatņica” vadītājs. Lielāka uzmanība tiks veltīta krievu tradicionālai dziedāšanai, semināra praktiskajā daļā tā dalībnieki iepazīsies ar elpošanas vingrinājumiem un konkrētiem muzikāli- horeogrāfiskiem piemēriem.

Pēc semināra rīkotājas vārdiem, Sergejs Oļenkins ir labi zināma persona – vairāku grāmatu autors, krievu tautas tradīciju popularizētājs, bieži vada seminārus un māca folkloras kolektīvu vadītājus strādāt ar folkloras muzikālo tekstu, šajā jomā izstrādājis speciālo programmu.

Visi interesenti tiek aicināti pieteikties dalībai seminārā, jo vietu skaits ir ierobežots – seminārā var piedalīties ne vairāk par 20 cilvēkiem. Semināra sākums plkst.12:00, dalības maksa – 9 Ls.

Sīkāka informācija pa tālr. 654 35512, 28379611 (Terezija Ūbele).


Написать комментарий