Otro gadu pēc kārtas Daugavpilī netiks paaugstināta nekustamā īpašuma nodokļa likme

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Šī gada 17.janvārī Daugavpils pilsētas domes Finanšu komitejas deputāti atbalstīja pašvaldības saistošos noteikumus par nekustamā īpašuma nodokļa piemērošanu Daugavpilī. Jau otro gadu pēc kārtas Daugavpilī netiks paaugstināta nekustamā īpašuma nodokļa likme.

Noteikumi tika pieņemti, pamatojoties uz valsts lēmumu, saskaņā ar kuru no 2012.gada pašvaldības pašas ir tiesīgas noteikt nodokļa likmi. Sakarā ar to, ka pašvaldība neatbalsta dažu likmju paaugstināšanu, jau pērn tika pieņemti noteikumi, saskaņā ar kuriem likmes palika nemainīgas.

Arī šogad ar nekustamā īpašuma nodokli netiks apliktas saimnieciskajā darbībā neizmantojamās palīgēkas, ja palīgēkas platība pārsniedz 25 m2. Tomēr sagruvušas un cilvēku dzīvības apdraudošas būves tiks apliktas ar nekustamā īpašuma nodokļa likmi 3% apmērā no lielākās summas: būvei piekritīgās zemes kadastrālās vērtības vai būves kadastrālās vērtības.

Kā arī noteikumos tika saglabāta prasība, ka nekustamā īpašuma nodokļa apmērs, ja nemainās nekustamā īpašuma lietošanas mērķis, nedrīkst pārsniegt iepriekšējā gada aprēķināto nodokļa apmēru vairāk kā par 25%. Tomēr ierobežojums neattiecas uz 2013.gadā izveidotajiem jauniem nekustamā īpašuma objektiem un objektiem, kuri 2012.gadā netika aplikti ar nekustamā īpašuma nodokli.

Jāatzīmē, ka sakarā ar pieņemto lēmumu neaplikt ar nodokli palīgēkas, kuru platība pārsniedz 25 m2, 2012.gadā pašvaldības budžets netika papildināts par 10 tūkstošiem latu, bet sakarā ar lēmumu nepaaugstināt maksimālo nodokļa likmi – par 22 tūkstošiem latu.


Написать комментарий