Jauniešu tautas deju kolektīvi aicināti piedalīties «Karaliskā strazda» koncertā

foto: rezeknesnovads.lv
foto: rezeknesnovads.lv

„Čīīr, čīīr, zit, zit, tuk, tuk,” pie jūsu loga klauvē strazds. „Es gribu jums pavēstīt un aicināt uz jauniešu tautas deju kolektīvu koncertu–konkursu „Karaliskais strazds II". Par to informē portāls rezeknesnovads.lv.

Pievienojieties manam bariņam, atbalstiet dejojošo strazdu salidošanu Feimaņos martā, lai mēs kopīgi varētu vēstīt par dabas atmodas sākšanos!” Ar šādu uzrunu jauniešu deju kolektīva „Vīmyns” dejotāji un Rēzeknes novada Feimaņu kultūras nams aicina jauniešu tautas deju kolektīvus no visas Latvijas piedalīties pasākumā. Koncerts–konkurss notiks 2.martā, bet pieteikuma anketas organizatori gaida līdz 18.februārim.

Katrs kolektīvs koncertā piedalīsies ar divām dejām. Pasākuma ietvaros paredzēta arī erudīcijas spēle, kurā būs jāparāda savas zināšanas deju jomā un jānodemonstrē skečs par tēmu „Kā karaliskais strazds meklēja sev dejojošu līgavu...”. Bez tam deju kolektīviem mājās būs  jāizveido  māksliniecisks strazdu būrītis ar kolektīva nosaukumu, kurā skatītāji, atbalstot savu favorītu, koncerta laikā „salidinās strazdus” (žetonus). Būrītī nokļūs arī erudīcijas spēlē iegūtie strazdu žetoni. Noslēgumā deju kausu „Karaliskais strazds II” iegūs tas kolektīvs, kura būrītī salidos visvairāk strazdu, pastāstīja konkursa organizators, Feimaņu pagasta KN jauniešu deju kolektīva vadītājs Guntis Tjarvja.

Nolikums

Pieteikuma anketa


Написать комментарий