Vai neviens nerūpēsies par drošību Kristību svētku iegremdēšanās laikā?

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Tradicionāli arī šogad Daugavpils pareizticīgie piedalīsies Kristību svētku iegremdēšanās, kas notiks naktī no 18. uz 19.janvāri.

Pasākums notiks Ruģeļu ūdenskrātuvē un, visticamāk, kā parasti pulcēs vairākus desmitus ticīgo. Portālam Gorod.lv kļuva zināms, ka Daugavpils glābēji nenodrošinās ticīgo drošību šajā pasākumā.

Jāatzīmē, ka, piemēram, Maskavā pilsētas vadība noteikusi 50 iegremdēšanās vietas un par ticīgo drošību rūpēsies 436 glābēji. Turklāt iegremdēšanās vietu tuvumā atradīsies teltis, kurās ticīgie varēs sasildīties un padzert karstu tēju.

Savukārt Daugavpilī par ticīgo drošību atbildēs viņi paši. Domes pārstāvji informēja, ka pilsētnieki neesot vērsušies Domē ar lūgumu palīdzēt Kristību svētku iegremdēšanās rīkošanā, tādēļ nekādi drošības pasākumi nav plānoti.

Arī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests pagaidām nav saņēmis lūgumu nodrošināt ticīgo drošību. VUGD Latgales reģionālās nodaļas 4.Daugavpils ugunsdzēsības brigādes inspektors Artjoms Anufrijevs portālam Gorod.lv paziņoja, ka pēdējo gadu laikā viņi neesot saņēmuši šāda veida lūgumus un pat, ja glābēji uzņemsies iniciatīvu sekot līdzi ūdenskrātuvē notiekošajām, būs sarežģīti nodrošināt katra pasākuma dalībnieka drošību.

Krievijā Kristību svētku iegremdēšanās šogad piedalīsies ap 800 tūkstošiem cilvēku un par to drošību gādās Ārkārtas situāciju ministrijas 2500 darbinieki, valsts teritorijā varēs iegremdēties 2600 iegremdēšanās vietās.

Jāatzīmē, ka Latvijā nepastāv valsts reliģija, tomēr krievvalodīgo lielākā daļa ir pareizticīgie, valsts centrālo un rietumu daļu galvenokārt apdzīvo luterāņi, valsts austrumus un dienvidus – katoļi. Latvijā pastāv arī diezgan liela vecticībnieku draudze, kuras pārstāvji dzīvo Latgalē.
 


Написать комментарий