Dublinā protestē pret abortu legalizāciju

foto: news.liga.net
foto: news.liga.net

Ap 20 000 cilvēkiem piedalījās protesta akcijā, ziņo portāls novostiua.net. Protestējošie uzstājās pret grozījumiem likumā par abortiem.

Pašlaik aborti valstī ir aizliegti, izņēmumi ir tie gadījumi, kad grūtniecība nav savienojama ar sievietes veselības stāvokli. Valdība paziņoja, ka likumā būs veikti grozījumi, lai konkretizēt tos gadījumus, kad abortu veikšana būs pieļaujama. Plaši par abortu legalizāciju sāka runāt novembrī, kad nomira sieviete, kurai aizliedza veikt abortu.

2010.gadā ECT pieņēma lēmumu, ka tāda veida aizliegumi Īrijas tiesību aktos ierobežo sieviešu tiesības, aizliedzot tām veikt abortus. Trīs sievietes no Īrijas vērsās ECT ar prasību legalizēt grūtniecības mākslīgo pārtraukšanas operāciju Īrijā, jo abortu veikšanai sievietēm nepieciešamas doties uz citām valstīm.

Daudzi eksperti uzskata, ka abortu aizliegums ir saglabājies, jo valstī ir liela autoritāte katoļu baznīcai. Gadā ap 4 000 sievietēm dodas uz Lielbritāniju, lai veikt grūtniecības mākslīgo pārtraukšanas operāciju.


Написать комментарий