Jauniešu neformālās izglītības centrs informēja par panākumiem četru mēnešu darbības laikā

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā zināms, Daugavpils pilsētas domes Jaunatnes departamenta Jauniešu neformālās izglītības centrs sāka darboties pirms četriem mēnešiem.

Pēc Jaunatnes departamenta vadītāja un jauniešu lietu speciālista Aleksandra Ivanova vārdiem, centra darbības mērķis ir aicināt jauniešus aktīvi un lietderīgi izmantot savu brīvo laiku. Šī mērķa sasniegšanā palīdz 18 jauniešu organizācijas, kuras darbojas Neformālā izglītības centrā dažādu interešu sfērās un sniedz centra apmeklētājiem iespēju izvēlēties sev piemērotāko un interesantāko nodarbību.

Centra darbības laikā tika organizēti tematiskie semināri un apmācības, kurās tika aplūkotas mūsdienu jaunatnei aktuālas tēmas: sports kā veselības veicināšanas līdzeklis, māksla, fotogrāfijas izveides māksla, muzikālo spēju attīstības jautājums (no bungām līdz elektroniskās mūzikas izveidei), biljarda spēles tehnika, smēķēšanas un alkohola lietošanas kaitīgums u.c..Tāpat par tradīciju kļuvušas intelektuālās spēles „Intelektuālais pokers”, „Mafija” un „Kas? Kur? Kad?”. Tagad Neformālās izglītības centrs strādā pie telpu iekārtošanas, tiks uzstādīts ekrāns un projektors, kur ir ieplānots rādīt dažādas apmācību prezentācijas un filmas.

2013.gads tika uzsākts aktīvi – 11.janvārī Jauniešu centrā tika organizēts rokkoncerts „Rok-Novoselje”, kurā piedalījās 5 rok-grupas no Daugavpils un Daugavpils novada. Koncerts norisinājās draudzīgā atmosfērā. 18.janvārī Neformālās izglītības centrā notika atvērto durvju diena un tematiskais vakars „AutoCad”, kur jauniešu organizācijas rādīja sava darba raksturojošas prezentācijas, pēc kā visi viesi tika aicināti uz elektroniskās mūzikas diskotēku „AutoCad”.

Runājot par nākotnes plāniem, jāmin, ka pašlaik centra jaunieši gatavo izstādi–performance „Lode”, kas ir ieplānota šī gada februārī. Pēc Jauniešu neformālās izglītības centra skulptūras kursa vadītāja Romāna Vinogradova vārdiem, perfomance ir „dzīvs” priekšnesums. Piemēram, tā dalībnieki varēs radīt „dzīvu” gleznu, aiz gleznas rāmja izveidojot kādu ainu ar galdu, krēsliem un dzīviem cilvēkiem, kuri nekustēsies. Visi interesenti var pietiekties dalībai minētajā pasākumā, zvanot pa tālr.29819282.


Написать комментарий