“BMW” un “Toyota” vienojušies par kopīgu sportisku auto

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Kompānijas "BMW" un "Toyota" parakstījušas vienošanos par ilgtermiņa sadarbību par kopīgu darbu pie degvielas šūniņu tehnoloģijām, vieglu konstrukciju tehnoloģijām, litija jonu akumulatoriem un sportisku automobiļu komponenšu izstrādi.

Šie abi vācu un japāņu autoražotāji ir pārliecināti ūdeņraža dzinēju nākotnē, tāpēc kopīgi izstrādās degvielas šūniņu tehnoloģiju, ūdeņraža degvielas tvertni, dzinēju un litija jonu akumulatoru. Projektu šajā jomā plānots pabeigt 2020. gadā.

Savukārt līdz šāgada beigām "BMW" un "Toyota" plāno izstrādāt kopīgu platformu vidēja izmēra sportiskam automobilim. Arī turpmāk abi autoražotāji plāno sadarboties sportisko automobiļu attīstībā.

Vēl šīs kompānijas strādās pie kopīgām vieglu konstrukciju tehnoloģijām (piemēram, virsbūves struktūras un kompozītmateriāliem), kas tiks pielietotas jau sportiskā modeļa platformā.

Atgādinām, ka "BMW" un "Toyota" nodomu aktu par vidēja un ilga termiņa sadarbību ekoloģisku automobiļu un tehnoloģiju izstrādē parakstīja jau 2011. gada decembrī. Tāpat "BMW" piekrita piegādāt "Toyota" kompānijai savus dīzeļdzinējus.


Темы: , , , ,
Написать комментарий