Rēzeknē norisinās diskutēja par eiro

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Šodien, 29. janvārī Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētājs Aleksandrs Bartaševičs tikās ar  Latvijas Bankas viceprezidentu Andri Ruseli un Latvijas Bankas padomes locekli Leonīdu Gricenko, lai izrunātu būtiskākos jautājumus, kas ir saistīti ar eiro ieviešanu Latvijā, informē Rēzeknes portāls.

Tikšanās sākumā Rēzeknes mērs pastāstīja par esošo ekonomisko situāciju un par izmaiņām pilsētā. Savukārt A.Ruselis atzīmēja, ka ar katru gadu braukt uz Rēzekni kļūst arvien patīkamāk. Pie apaļā galda Latvijas Bankas viceprezidents pastāstīja, ka, lai ieviestu eiro, Latvijai ir jāatbilst vairākiem ekonomiskajiem kritērijiem, ko 1992. gadā Māstrihtā noslēgtajā līgumā noteikušas ES dalībvalstis, tika izrunātas tēmas, kuras galvenokārt skar pašvaldības darbu, ieviešot jaunu valūtu. Tikšanās dalībnieki pārrunāja arī monetārās politikas aktualitātes un to, kādi sarežģījumi varētu rasties pašvaldībai pārejot uz eiro, kā arī jautājumu par iespējamajām izmaiņām kredītsaistību noteikumos.

Aleksandrs Bartaševičs atzīmēja, ka 2014. gadā visas Latvijas pašvaldības gaida lielas pārmaiņas. Izstrādājot budžetu un attīstības plānus, būs jāņem vērā vairāki faktori, kas saistīti ar pāreju uz eiro. Tomēr Rēzeknes pašvaldība nepretosies šim procesam, jo tā ir viena no progresa pazīmēm, kura sekmēs gan tūrisma attīstību, gan arī uzņēmējdarbības attīstību, atvieglojot biznesa darījumu veikšanu ar partneriem citās Eiropas valstīs.


Написать комментарий