Skolēnu mācību uzņēmumu reģionālais gadatirgus Jēkabpilī

foto: jekabpils-jauniesi.lv
foto: jekabpils-jauniesi.lv

8. februārī no plkst.13.30 līdz 18.30 tirdzniecības centrā „Jēkabpils centrs” norisināsies Skolēnu mācību uzņēmumu gadatirgus.

Portāls Gorod.lv griezās pie ekonomikas skolotāju metodiskās apvienības vadītājas un vienas no pasākuma rīkotājas Ritas Kozlovas, lai noskaidrotu, kas ir skolēnu mācību uzņēmums. 

Pēc Kozlovas kundzes vārdiem, skolēnu mācību uzņēmums pilda reālo uzņēmumu funkcijas, darbojoties reālajā vidē: skolēni izveido komandu, sadala pienākumus un atbildības jomas, sastāda biznesa plānus, nosaka uzņēmuma darbības jomu un mērķus, ražo un pārdod preces vai piedāvā pakalpojumus, analizē savas darbības rezultātus. Pasākums notiek programmas Junior Achievement – Young Enterprise ietvaros. Pateicoties Jēkabpils pilsētas domes atbalstam, Jēkabpils skolēni jau vairākus gadus darbojas šīs organizācijas programmās.

Gadatirgus laikā skolēni iepazīstinās ar savu biznesa ideju, produkta ražošanas procesu un gūto pieredzi. Pasākuma mērķis ir praktiskās uzņēmējdarbības prasmju pilnveidošana reālā vidē, realizējot skolēnu mācību uzņēmumu preces un pakalpojumus, tādējādi attīstot savas uzņēmējdarbības prasmes. Nav noslēpums, ka daudzi uzņēmēji-iesācēji uzsāk uzņēmējdarbību bez pieredzes un zināšanām un mācās no savām kļūdām, atzīmēja R.Kozlova.

Jāatzīmē, ka 18 skolēnu mācību uzņēmumu no Jēkabpils, Līvāniem, Madonas un Salas sasniegumus vērtēs kompetenta žūrija. Tiks pasniegtas balvas nominācijās: „Labākā pārdošanas komanda”, „Kvalitatīvs produkts”, „Videi draudzīgs produkts”, „Inovatīvs produkts”, „Labākā dāvana”, „Labākā reklāma”, „Labākais stends”.

Ikviens tiek aicināts apmeklēt gadatirgu un atbalstīt jauno uzņēmēju paaudzi.


Написать комментарий