Zinātnieki: vecpuiši mirst no infarkta biežāk, nekā precētie vīrieši

foto: ounet.ru
foto: ounet.ru

Zinātnieki no Somijas konstatēja, ka precētie cilvēki retāk slimo ar sirds slimībām un ātrāk adoptējas pēc slimībām atšķirībā no tiem, kuri ir vientuļi, ziņo portāls eurosmi.ru. 

Zinātnieki izpētīja medicīnas kartītes no 1993.-2002.gadam, ņēma vērā tos pacientus, kuri pārdzīvoja infarktu. Apskatīja pacientus no visiem Somijas reģioniem, kuri ir vecāki par 35 gadiem. Skatījās gadījumus arī ar letālu izeju. Zinātnieku mērķis bija pētīt nāves cēloņus saistībā ar ģimenes stāvokli.

Desmit gadu laikā bija fiksēti 15,3 tūkst. gadījumi un puse no pacientiem ir miruši. Pētījumi parādīja, ka vecpuišu vidū infarktu izcieta par 60% vairāk nekā precēto vīriešu vidū. Neprecēto sieviešu vidū dati ir līdzīgi – 65%. Vecpuišu vidū bija arī lielāka mirstība.

Iemesls tam visam ir rūpju trūkums, jo ģimenē cilvēku atbalsta, bet kad viņš ir vientuļš savu problēmu viņš nes sevī. Infarkta gadījumā ātro palīdzību izsauc ģimenes locekļi, bet vientuļiem gan uzreiz netiek sniegta palīdzība, ja, piemēram, infarkts notiek mājās un blakus nav neviena. Dzīves veids un ēdiena kvalitāte ģimenes cilvēkiem ir daudz labāks nekā vientuļiem


Написать комментарий