Pirmā ledus skulptūra čūska tiks transportēta Planētu ''Ledus''

preses foto
preses foto

Spītējot laika apstākļiem, te lietum, te atkusnim, Jelgavā notiek gatavošanās 15. Starptautiskajam ledus skulptūru festivālam, ziņo Jelgavas pilsētas pašvaldības iestādes ''Kultūra” Projektu vadītājs Ivars Pirvics.

Darbi norit atbilstoši plāniem, būvējas astoņus metrus augstais ledus slidkalniņš, Koskenkorva ledus bārs, kā arī tēlnieks Krists Zariņš uzbūris ledus foto skulptūru.

Tapusi pirmā foto skulptūra, kas jau pavisam drīz tiks transportēta uz Planētu ''Ledus''. Tā kā šis ir čūskas gads, tad arī tēlnieks Krists Zariņš ir pakļāvis ledus bloku gravitācijas spēkam un izvilinājis no tā čūsku, kas spēlēsies ar krāsu un gaismu spēlēm, un, pie tās sevi iemūžināt fotogrāfijā varēs ikviens apmeklētājs. Nākamo foto objektu veido tēlnieks Kārlis Īle, kura darbā ikviens varēs izjust kronēšanas ceremoniju.

Ceļu būvniecības sabiedrība ''Igate'' meistari 50 tonnas ledus jau sagādājuši no Jelgavas ūdenskrātuvēm un veido vienu no bērnu iemīļotākajiem objektiem – ledus slidkalniņu, kas būs 8 metrus augsts un ar 5 nobrauktuvēm.

Turpinās arī ledus bāra būvniecība. Šobrīd darba laiks tiek variēts, jo procesam nepieciešams vismaz -1 grāds, lai darbu turpinātu, tāpēc tie tiek veikti nakts stundās, līdz pat rīta gaismai. Taču paši Koskenkorva ledus bāra veidotāji apgalvo – ledus bārs būs!

Gan šo, gan arī pārējo mākslinieku veikumu Jelgavā aicinām novērtēt no 8. – 10. februārim, kad Latvijas ledus skulptūru festivāls svinēs 15 gadu jubileju. Šajā laikā Uzvaras parks pārtaps Planētā ''Ledus'', kuru izveidos 30 pasaulē atzīti mākslinieki no 10 valstīm - Krievijas, Bulgārijas, Ukrainas, Francijas, Vācijas, Latvijas, Lietuvas, Ungārijas, Lielbritānijas un ASV.


Написать комментарий