Rēzeknes pilsētas dome izvirza pretendentu konkursam ''Būvindustrijas gada balva''

foto: rezekne.lv
foto: rezekne.lv

Latvijas Būvinženieru savienība sadarbībā ar citām būvindustrijas sabiedriskajām organizācijām ir izsludinājusi konkursu Būvindustrijas gada balva, ziņo Rēzeknes pašvaldības portāls.

Rēzeknes pilsētas dome konkursam ''Būvindustrijas gada balva'' kategorijā ''Mūža ieguldījums būvindustrijā'' izvirza būvinženieri Andreju Kuzminu.

Darba gaitas Andrejs Kuzmins uzsāka 1974. gada 1. aprīlī AS ''Komunālprojekts'' Rēzeknes nodaļā kā projektētājs. Darbu AS ''Komunālprojekts'' viņš noslēdza kā Rēzeknes nodaļas vadītājs 2005. gadā. 2000. gadā Andrejs Kuzmins nodibināja privātu projektēšanas uzņēmumu SIA ''Rēzeknes Nams'', kura galvenās darbības sfēras ir projektēšana (būvkonstrukciju projektēšana), ēku un to konstrukciju apsekošana u.c. Papildus pamatdarbam Andrejs Kuzmins no 1995. līdz 1999. gadam un no 2009. gada līdz šim brīdim strādā Rēzeknes Augstskolā kā Inženieru fakultātes dabas un inženierzinātņu katedras pasniedzējs.

Andrejs Kuzmins savu profesionālo pieredzi projektēšanā un būvprojektu vadīšanā ir uzkrājis un pierādījis neskaitāmos lielos un arī mazākos objektos. Kā nozīmīgākie no pēdējos piecos gados uzbūvētajiem minami: veikals-noliktava ''DEPO'' Rēzeknē (tehniskā projekta izstrāde un būvuzraudzība), Rēzeknes slimnīcas ēkas iekšējā renovācija (tehniskā projekta izstrāde un būvuzraudzība), 15.korpusa rekonstrukcija VSIA ''Bērnu klīniskās universitātes slimnīca Rīgā” (tehniskā projekta ekspertīze), Tautas nama ēkas nesošo konstrukciju stāvokļa apsekošana Cesvainē.

Andrejs Kuzmins ir arī ļoti nesavtīgs un izpalīdzīgs cilvēks, kurš konsultē rēzekniešus, Rēzeknes novada un visas Latgales iedzīvotājus visdažādākajos ar būvniecību saistītos jautājumos. Mūža ieguldījumu, kā arī nenovērtējamu pienesumu būvniecības nozares nākotnes attīstībā atspoguļo arī pieredzes nodošana jaunajai paaudzei, kas turpmāk varēs attīstīt Latgales reģionu, palielināt tā konkurētspēju un sekmēt novada un valsts kopējo izaugsmi.

Profesionalitāte, patriotisms, nesavtība – uz šiem trīs postulātiem balstās Kuzmina cilvēciskā būtība un profesionālā darbība 39 gadu garumā.


Написать комментарий