Rēzeknes mērs un siltumapgādes uzņēmumu vadītāji tikās ar SPRK pārstāvjiem

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

30. janvārī a/s ''Rēzeknes siltumtīkli'' vadība un Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētājs Aleksandrs Bartaševičs tikās ar Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas pārstāvjiem, ziņo Rēzeknes pašvaldības portāls.

Tikšanās reizē tika apspriests pašvaldības a/s ''Rēzeknes siltumtīkli'' iesniegtais tarifu projekts siltumenerģijas ražošanai koģenerācijas stacijā un sniegtas rekomendācijas siltumenerģijas piegādes gala tarifu projekta sagatavošanai.

Pašreiz regulators izvērtē pašvaldības AS ''Rēzeknes siltumtīkli'' iesniegto tarifu projektu siltumenerģijas ražošanai koģenerācijas stacijā, bez tam a/s ''Rēzeknes siltumtīkli'' 15. janvārī iesniedza izvērtēšanai regulatorā arī siltumenerģijas ražošanas tarifu projektu pārējās divās katlu mājās, kuras tiek izmantotas pilsētas siltumapgādē. Iesniegtie tarifu projekti paredz siltumenerģijas ražošanas izmaksu samazinājumu. Taču tā kā siltumenerģijas piegādi patērētājiem Rēzeknē nodrošina SIA ''Rēzeknes enerģija'', kas iepērk AS „Rēzeknes siltumtīkli” saražoto siltumenerģiju, ir jāpārskata arī SIA ''Rēzeknes enerģija'' tarifi. Tātad, nepieciešams sagatavot un tuvākajā laikā iesniegt jaunu siltumenerģijas pārvades un sadales, tirdzniecības, kā arī gala tarifu projektu no SIA ''Rēzeknes enerģija'', kas savukārt paātrinās jauno siltumenerģijas piegādes gala tarifu noteikšanu un apstiprināšanu. 

Regulators rekomendēja Rēzeknes siltumapgādes uzņēmumu vadītājiem iesniegt siltumenerģijas apgādes gala tarifu projektu ne vēlāk kā nākamnedēļ, jo tarifu projekta izvērtēšanas ilgums ļoti lielā mērā ir atkarīgs no sākotnēji sagatavotā tarifu projekta – cik detalizēti un precīzi uzņēmums ir iesniedzis nepieciešamos datus un informāciju, kā arī no tā, cik operatīvi uzņēmums reaģē uz regulatora pieprasījumiem sniegt trūkstošo papildu informāciju. 

Rēzeknes pārstāvju un Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas tikšanās reizē tika precizēti tarifa projekta apstiprināšanas datumi, un tas varētu būt 13. vai 20. februāris, un, kā informē uzņēmumu ''Rēzeknes siltumtīkli'' un ''Rēzeknes enerģija'' valdes loceklis Aldis Mežals, prognozējama tarifu samazināšanās par 8 – 10 latiem.


Написать комментарий