Haizivs no “Ocean Plaza” pārbrauca uz Vāciju

foto: segodnya.ua
foto: segodnya.ua

Haizivs vārdā Lielais Džons, kura agrāk atradās Kijevas tirdzniecības centrā, pārbrauca uz Vāciju, un haizivi tagad sauc Valentīns, ziņo portāls telegraf.com.ua.

Haizivs pārvesta uz „Ozeaneum” akvāriju, tas atrodas Vācijas pilsētā Stralsund. Haizivi veda no Kijevas speciālajā treilerī. Haizivi tagad sauc par Valentīnu un tā dzīvo kopā akvārijā ar haizivi Niki. Baseina tilpums ir 2,6 miljoni, un tas atrodas Baltijas jūras piekrastē. Tas ir daudz lielāks par konteineru, kura tilpums ir 300 tūkstoši litru, tur arī dzīvoja haizivs Kijevā.

Lielais Džons 2012.gada decembrī bija iepirkts no „Ocean Plaza”. Apmeklētāji pievērsa uzmanību haizivs rētām, kuras atradās uz deguna un astes. Centra apmeklētāji sarīkoja protesta akciju tirdzniecības centrā un apgalvoja, ka akvārijs ir pārāk mazs tik lielai haizivij.

Tirdzniecības centra administrācija apgalvoja, ka haizivij nevajag daudz vietas, jo tā nepieder pie smilšu haizivs sugas. Šīs sugas haizivis ir ļoti mierīgas un nemedī zivis, bet barību meklē ierokoties smiltīs. Rētas, tirdzniecības centra administrācija apgalvoja, radās transportēšanas laikā, bet tās ilgu laiku nedzija un haizivi vairāk nerādīja apmeklētājiem, bet vēlāk vispār nolēma atbrīvoties no viņas.
 


Написать комментарий