Pārvērtusies māja Maskavas ielā 20, Rēzeknē

foto: rezekne.lv
foto: rezekne.lv

Dzīvojamās mājas fasāde Maskavas ielā 20 ir pievērsusi iedzīvotāju uzmanību ar savu jauno veidolu. Visā ēkā, arī dzīvojamā pusē, nomainīti pakešu logi un ārdurvis pret alumīnija durvīm, informē Rēzeknes portāls. 

Arī iekšdarbi norit veiksmīgi, un jau pavasarī dzīvojamo māju plānots nodot ekspluatācijā.

Pamatojoties uz Rēzeknes pilsētas domes Ekonomikas attīstības un iedzīvotāju nodarbinātības komisijas 2012. gada 26. jūlija atzinumu, Rēzeknes pilsētas dome nolēma piešķirt Pilsētas saimniecības pārvaldei līdzekļus projekta „Dzīvojamās mājas Maskavas ielā 20, Rēzeknē energoefektivitātes paaugstināšanas un renovācijas darbu veikšana” realizācijai.

Dzīvojamās mājas renovētajā pusē ir 65 dzīvokļi – 35 vienistabas un 30 divistabu. Renovācija tika uzsākta 2012. gada septembrī, un darbu pabeigšana plānota 15. aprīlī. Būvdarbus Maskavas ielā 20 veic pilnsabiedrība „LATGALES BŪVE”, kurā ietilpst SIA „Latgalija” un SIA „Latgales elektromontāža”, kas veic elektroinstalācijas darbus.

Pašlaik ēkā notiek sienu, griestu un grīdas apdare, flīžu likšana, elektroinstalācijas darbi, tiek liktas apgaismes ierīces u.c. Mājas fasāde bija gatava jau rudenī. Īpaša uzmanība tiek pievērsta energoefektivitātes pasākumiem un siltumenerģijas zudumu samazināšanai.

„Uzstādīta jauna apkures sistēma. Katrā dzīvoklī ir siltummezgls, kurš ļaus individuāli regulēt izlietoto siltumenerģiju. Ir regulators, ar kura palīdzību cilvēks varēs samazināt vai palielināt siltuma līmeni. Tāpat šis mezgls individuāli nodrošinās iedzīvotājus ar karsto ūdeni. Katrs dzīvokļa īpašnieks varēs regulēt, cik aukstā un karstā ūdens viņš patērē,” saka SIA „Latgalija” būvdarbu vadītājs Dmitrijs Skačkovs.

Domes Pilsētas saimniecības pārvaldes vadītājs Voldemārs Platacis norāda, ka minētā projekta kopējais budžets ir Ls 759 280, 76. Līdz 1. februārim jau bija pabeigti 71,69 procenti būvdarbu, kas izmaksāja Ls 573 149, 34 no kopējā šim mērķim piešķirtā budžeta. 


Написать комментарий