ASV izdevies izārstēt ar HIV inficētu mazuli 1

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

ASV ārstiem ar standarta medikamentu terapiju izdevies izārstēt meitenīti, kas piedzimusi jau inficēta ar HIV vīrusu, atsaucoties uz pētnieku paziņojumu, vēsta raidsabiedrība BBC.

Divarpus gadus vecā meitenīte jau gadu nesaņem HIV medikamentus, bet nekādas infekcijas pazīmes viņai nav novērotas. Ja bērns arī turpmāk paliks vesels, tas būs pasaulē otrais zināmais gadījums, kad izdevies izārstēt ar HIV inficētu cilvēku, norāda BBC.


"Tas ir pierādījums konceptam, ka bērniem HIV var būt potenciāli ārstējams," paziņoja Džona Hopkinsa Universitātes virusoloģe Debora Persauda.

Bērna ārstēšanā izmantots jau zināmu medikamentu, kas izmantoti jaundzimušo ārstēšanai no HIV, kokteilis. Pētnieki pieļauj, ka ārstniecības kursā izdevās vīrusi iznīcināt, pirms tas paspēja nostiprināties un patverties organismā.

Ar HIV inficētajai mātei dzimušais bērns pirmo medikamentu devu saņēmis jau 30 stundas pēc dzimšanas, vēl pirms tika saņemti analīžu rezultāti, kas apstiprināja vīrusa klātbūtni mazuļa organismā.

Par pirmo personu, kas izārstētā no HIV,  2007. gadā kļuva Timotijs Rejs Brauns. Viņs saņēma terapiju, kas izstrādāta leikēmijas ārstēšanai. Tās laikā iznīcināta viņa imūnsistēma un pārstādītas cilmes šūnas no personas, kuras šūnām bija reta ģenētiska mutācijā, kas ļāva pretoties HIV vīrusam, skaidro BBC.


Написать комментарий

Es esmu Heskets, es 2007.gadā parakstīju HIV, mans ārsts man teica, ka nav iespējams izārstēt HIV, bet es to nē. Es sāku lietot ARV "Mans CD4 bija 77 un vīrusu slodze bija 112,450. Tas ir daudz stresa, kas injicē narkotikas ikdienā, tāpēc es riskēju uzsākt meklēšanu, lai redzētu, vai ir ārstēšana. Tagad es devos seacrh internetā, un es redzēju liecības par Dr Dagbo, kuri izmanto Herbal Medicine, lai ārstētu dažādas slimības, pat HIV. Es sazinājos ar viņu un pateicu viņam savu problēmu. Viņš sūtīja man augu izcelsmes zāles, un es to uzzināju 20 dienas pēc tam, kad es devos uz pārbaudes pārbaudi, jo viņš teica, un man tika pasludināts par HIV NEGATĪVU. Šīs zāles man neliecina par sliktu iedarbību, nav īpašas diētas
lietojot zāles. Tagad esmu 100% izārstēts pilnīgi un esmu bez Hiv. Jūs arī varat būt tikpat labi, kā es esmu tagad. Lūdzu, sazinieties ar viņu tūlīt, lai jūs varētu izārstēt, tāpat kā es, un esiet laimīgi mūžīgi.
Viņa EMAIL .. drsagbo6088@gmail.com
Viņa Whatsapp .. + 2347019642881