Gorod.lv aptauja: tikai 7% respondentu vienmēr šķiro atkritumus

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Portāla Gorod.lv rīkotā aptauja liecina, ka tikai 7% no 348 respondentiem vienmēr šķiro atkritumus. 72% paziņoja, ka nešķiro atkritumus dažādu iemeslu dēļ.

21% aptaujāto cenšas izmest dažāda veida atkritumus attiecīgajos konteineros. 28% respondentu uzskata, ka atkritumu šķirošana esot lieka nodarbe. Ceturtā daļa aptaujāto paziņoja, ka labprāt šķirotu atkritumus, ja zinātu, kā tas darāms.

Aptaujas rezultāti liecina, ka 12% respondentu nezina par to, ka atkritumi ir jāšķiro. 3% aptaujāto atzinās, ka šķirotu atkritumus, ja par šīs prasības neievērošanu būtu paredzēts naudas sods.

Atgādināsim, ka Daugavpils pilsētas dome pieņēma lēmumu atteikties no ieceres modernizēt Ruģeļu mikrorajonā esošo atkritumu šķirošanas līniju. Daugavpils pilsētas Domes priekšsēdētāja iepriekš paskaidroja, ka, pieņemot šo lēmumu, viņa ņēma vērā pilsētas iedzīvotāju viedokli, kuri piedalījās publiskajā apspriedē, kā arī vēlējās izbeigt neveselīgu ažiotāžu, kas bija radusies šajā sakarā.

Tādējādi pilsēta zaudēja iespēju uzcelt jaunu modernu līniju, kas atbilstu visām ES normām par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu un veicinātu pašvaldības attīstību. Uzņēmēji ir spiesti sadarboties ar citas administratīvās teritorijas vadību, un Daugavpils pilsētas atkritumu nogādāšana līdz šķirošanas vietai noteikti ietekmēs tarifu – tās tiks palielināts, skaidro pašvaldībā.

 


Написать комментарий