Berlīnē uzstāda “unisex” sabiedriskās tualetes

foto: lat.mixnews.lv
foto: lat.mixnews.lv

Berlīnē, Fridrīhshainas un Kroicbergas rajonos sabiedriskajās ēkās parādījušās "unisex", jeb dzimum-neitrālas tualetes.

Kur tas būs iespējams, līdzās tradicionālajām vīriešu un sieviešu dalītajām tualetēm būs arī universālas labierīcības visiem, ieskaitot tos, kuri nepieskaita sevi nevienam konkrētam dzimumam, vēsta Vācijas laikraksts "Tageszeitung".

Laikraksts norāda, ka nav plānots būvēt jaunas tualetes, bet nomainīt uz jau esošajām tualetēm informatīvos uzrakstus. Paredzams, ka jaunievedums parādīsies tikai lielajos uzņēmumos.

Kā norāda šīs idejas pieprasījuma autore Lena Rorbaka, tas ir ļoti svarīgi tiem cilvēkiem, kuri nepieder nevienam dzimumam, jo ik reizi, kad viņi ienāk šādā iestādījumā, viņiem "tiek iepotēta doma, ka viņiem vispār nav jāeksistē," uzsver pieprasījuma autore.

Pēc viņas teiktā, lielākā tā saucamo "interseksuāļu" problēma ir nevis "unisex" tualešu trūkums, bet bērnībā veiktās dzimuma maiņas operācijas.

Tikmēr kādas sabiedriskās organizācijas pārstāvis izteicies, ka īpaši svarīgi šādas tualetes būtu ieviest skolās, jo "skola ir telpa, kurā attiecīgajā kontekstā, ir jāuzturas piespiedu kārtā".

Pasaulē pēdējos gados arvien biežāk izskan aicinājumi ievērot nevis personu pašreizējo dzimumu, nevis to, kāds tas bijhis dzimšanas brīdī. Vairākos A.S.V. štatos sabiedrībā diskutē par šādu tualešu ieviešanu skolās, kur mācās un regulāri uzturas pieaugošs skaits starp-dzimumu personu, kā arī dzimumu mainījušu personu.


Написать комментарий