Ir iesniegtas divas sūdzības par ceļa starp Rēzekni un Maltu rekonstrukciju

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Gorod.lv bija ziņots, ka VAS "Latvijas Valsts Ceļi” tuvākajā laikā plāno paziņot par konkursa rezultātiem par autoceļa A13 etapa 60,30-73,20 rekonstrukciju, Krievijas robeža (Grebņeva) – Rēzekne – Daugavpils – Lietuvas robeža (Medumi). Projekta summa ir 5 541 973,60 lati.

Jānis Rukmanis prognozēja, ka par galīgo lēmumu runāt vēl agri, jo bija iesniegtas divas sūdzības par konkursa norisi. Sūdzības iesniedza uzņēmumi ""ACBL” un "HOCHTIEF Solutions, Kauno Tiltai".

Atgādinām, ka etapa rekonstrukcija notiks 10 kilometrus aiz Rēzeknes, ieskaitot ceļu līdz Maltai. Projekta ietvaros ir paredzēts 12 kilometru lielajam autoceļa posmam veikt asfalta seguma frezēšanu, uzlikt trīs kārtas jauna asfalta seguma.

Pēc ģeoloģisko pētījumu datiem, dažos ceļa posmos ir nepieciešamas izveidot drenāžas segumu. Būs veikta arī autobusu pieturu rekonstrukcija: autobusu pieturas paplašināšana, barjeru uzlikšana un ceļazīmju nomainīšana. Šajā ceļa posmā ir trīs tilti, diviem tiltiem būs veikti periodiskās aizturēšanas darbi. Būs veikta nomaļu un atgāžņu nostiprināšana.

Projekta realizēšanu plāno uzsākt 15.aprīlī. Pēc plāniem darbu ir jāpaveic 180 kalendāro dienu laikā.


Написать комментарий