Daugavpils sporta skola atskaitījās par savu darbu: audzēkņu skaits turpina palielināties

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils pašvaldības iestādes sāka atskaitīties par paveikto darbu 2012.gadā. Viena no pirmajām par savu darbu atskaitījās Daugavpils pilsētas bērnu un jaunatnes sporta skola.

Deputātiem skolas direktors Imants Utināns paziņoja, ka pagājušajā gadā sporta skola darbojās saskaņā ar pieņemtajiem lēmumiem un izdalīto finansējumu. Kopējais skolas budžets sastādīja 515 972 latus, no kuriem pašvaldība finansēja – 321 282 latus, 194 690 – transferti.

Pagājušajā gadā sporta skolā apmācīja 16 sporta veidus, nodarbojās – 1 746 cilvēki. Saskaņā ar iesniegto atskaiti deputātiem, 2011.gadā sporta skolā nodarbojās 1 663 cilvēki, katrs izmaksāja 23,97 latus mēnesī. Pagājušajā gadā auga audzēkņu skaits un arī patērējamās summas: sporta skolā mācījās 1 746 audzēkņi un katrs izmaksāja 24,63 latus mēnesī. 2013.gadā plāno palielināt audzēkņu skaitu līdz 1 772.

I.Utināns paziņoja sporta skolas lielākos sasniegumus. Tā ir 9.vieta Olimpiskajās spēlēs, ko ieguva Anastasija Grigorjeva, trešā vieta Latvijas Olimpiādē, un vairākās godalgojamas vietas dažādās sporta sacensībās Eiropā un Latvijā. Visa gada gājumā sporta skola arī organizēja 48 sacensības, tai skaitā arī starptautiskās, vasarā bija organizētas nometnes skolēniem, piedalījās 776 audzēkņi. Iestāde arī piedalījās vairākos projektos.

I. Utināns paziņoja, ka šajā gadā Izglītības ministrija piešķirs lielāku finansējumu sporta skolas treneru algām. Tas ļaus apmaksāt to treneru darbu, kuri līdz šim brīdim strādāja brīvprātīgi, nesaņemot par to atalgojumu. Jaunas darba vietas šajā gadā sporta skola neplāno atvērt.


Написать комментарий