No kādiem produktiem mēs pieņemamies svarā?

foto: lady.novostiua.net
foto: lady.novostiua.net

Kāpēc Vidusjūras diēta nedarbojas mūsu teritorijā? Vai ir nepieciešamas konfektes aizvietot ar žāvētiem augļiem? Vai var notievēt, ievērojot rīsu diētu? Atbildes uz šiem jautājumiem var atrast šajā tekstā, ziņo portāls sobesednik.ru.

Makaroni

Jūs droši savā ēdienkartē ievietojat dažāda veida makaronus, saucot to par „Vidusjūras diētu”. Itāļi to ēd katru dienu, bet no liekā svara necieš. Pirmkārt, Itālijā ēd makaronus tikai no cieto kviešu šķirām. Otrkārt, viss slēpjas pagatavošanas pareizībā, itāļi vāra to līdz stāvoklim al dente, nedaudz neizvārot līdz galam. Ēd makaronus ar lielu daudzumu dārzeņu un zaļumu, nav treknu piedevu, kā tas ir pieņemts pie mums.

Ja vēlaties notievēt, tad makaronus jāēd ne biežāk kā divas reizes nedēļā, nelietojot treknas piedevas.

Rīsi

Baltajos rīsos ir liels daudzums ogļhidrātu un cietes (līdz 70%), ja to lietot pārmērīgi, tad cilvēks pieņemas svarā. Personām ar lieko svaru būtu vēlams lietot brūnos rīsus ne vairāk kā divas reizes nedēļā, jo tajā ir mazāks ogļhidrātu saturs.

Kartupeļi

Tāpat kā un rīsos kartupeļos ir liels daudzums cietes. Diētas laikā nav vēlams lietot uzturā kartupeļus. Bet, ja tomēr būs vēlme sevi papriecēt ar kartupeļiem, tad labākais variants kā tos pagatavot, tas ir kartupeļi mundieros.

Žāvētie augļi

Tas ir veselīgie saldumi, un tos var sastapt vairākās diētās. Ir jāatceras to, ka neskatoties uz lielu daudzumu derīgo vielu un fruktozes, ar žāvēto augļu palīdzību notievēt neizdosies, jo pēc uzturvērtības tie nepiekāpjas konfektēm.

Rieksti

Bieži vien dietoloģi piedāvā lietot uzturā riekstus, toties šeit arī jāzina mērs. Diētas laikā nevar atļauties sev vairāk par 30 gramiem riekstu dienā, šī daudzuma būs pietiekami, lai samazināt bada sajūtu, ja apēd vairāk šīs normas dienā, tad tas var atspoguļoties uz tālijas.

Ir jāatsakās no salātiem ar gurķiem

Tomāti, gurķi, zaļumi – klasiskais salāts mūsu galdā. Tas ir garšīgs un liekas pat arī veselīgs. Zinātnieki ir pierādījuši, ka tas ir mīts. Izrādās, gurķi satur askorbināzi – ferments, kas noārda C vitamīnu. Tāpēc, pagatavojot salātu no tomātiem, kāpostiem, paprikas un zaļumiem, nevajag likt klāt gurķus, jo nepieciešams saglabāt produktos C vitamīnu.

 


Написать комментарий