Latgale iepazīstina ar tūrisma iespējam Berlīnes izstādē

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

No 6.-10. martam Latgale kopā ar citiem Latvijas kolēģiem piedalījās vadošajā pasaules tūrisma izstādē "ITB Berlin 2013" (Internationale Tourismus- Börse – starptautiskā tūrisma birža), izstāžu kompleksā Messe Berlin. No Latvijas izstādē Vācijā TAVAs organizētajā stendā piedalījās 15 pašvaldības un komersanti.

Tāpat kā divus iepriekšējos gadus, arī šopavasar Berlīnē Latvija startēja ar savu krāsās dzīvespriecīgo izteiksmīgā dizaina stendu, kurš harmoniski sasaucas ar mūsu valsts tūrisma saukli "Latvia. Best Enjoyed Slowly" ("Iepazīsti Latviju nesteidzoties!").

Tūrisma izstāde "ITB Berlin" kopš 1966.gada notiek reizi gadā. Šogad izstādes 26 halles apmeklēja 110 000 interesenti no visas pasaules, vairāk nekā 43 % no tiem ārzemju viesi. Tajā piedalījās 10 086 dalībnieku no 188 valstīm, tai skaitā arī Latvija. "ITB Berlin" 2013 strādāja 6000 akreditēto žurnālistu no 80 valstīm un aptuveni 250 blogeri. Gadatirgus bija apmēram 350 starptautisko un Vācijas politiķu un diplomātu tikšanās vieta.

Izstādes pirmajā dienā Latvijas puse rīkoja preses konferenci, kurā TAVA direktors Armands Slokenbergs informēja klātesošos par vācu tūristu interesēm mūsu valstī un Latvijas tūrisma mārketinga aktivitātēm šai augsti prioritārajā tirgū. "Rīga 2014" pārstāve Anna Mukha uzmanību saistīja ar iecerēm, kas saistās ar Rīgu - Eiropas kultūras galvaspilsētu. Preses konferencē tika demonstrēta arī jaunā videofilma, kas veltīta šim notikumam.

7. martā notika kopīga Baltijas valstu konference. TAVA direktors Armands Slokenbergs iepazīstināja klātesošos ar Vācijas tūristu profilu un interesēm Latvijā. Igaunija stāstīja par dabas bagātībām, Lietuva - par dzintaru, gastronomiju un spa. Tā bija viena no iezīmēm, kas šogad raksturoja mūsu valsts un kaimiņvalstu Lietuvas un Igaunijas piedalīšanos izstādē "ITB" - vairāk uzmanības vērst uz reģionu kopumā, nevis uz katru zemi atsevišķi.

Latvijas nacionālajā stendā darbs noritēja rosīgi. Izstādes pirmajās dienās tika gaidīti tūrisma nozares profesionāļi, bet pēdējās divas dienas "ITB" bija gadatirgus, kur ikviens no aptuveni 60 000 interesentiem varēja iepazīties ar tūrisma piedāvājumu, izdarīt izvēli un iegādāties ceļojumus. Kā liecina dalībnieku aptaujas, tad katrs trešais apmeklētājs plānoja rezervēt vai jau rezervēja ceļojumu.

Latgales stendā bija pieejami informatīvie materiāli vācu un angļu valodās – ne vien Baltijas valstu, Latvijas, Rīgas un tās apkārtnes, kā arī visu četru reģionu tūrisma kartes, bet arī Latgales kopējie un novadu piedāvājumu katalogi, kartes. Šogad no vācu ceļotāju puses bija interese par aktīvās atpūtas piedāvājumu, pārsvarā velomaršrutiem, pastaigu takām un pilsētu tūrismu, kā arī lauku labumiem, ekotūrisma iespējām valstī un reģionā. Daudzi apmeklētāji un tūrisma operatori, taujājot pēc Latgales materiāliem, zināja, kur tā atrodas un bija pat vairākkārt viesojušies pie mums.

Izstādē "ITB Berlin 2013" uz Latgali aicināja Anita Mortuzāne (Ludzas novada TIC tūrisma informācijas konsultante) un Astērija Vucēna (Līvānu novada tūrisma organizatore).


Написать комментарий