Moldovā pajūgiem būs numura zīmes

Foto: nra.lv
Foto: nra.lv

Pajūgu īpašniekiem Moldovā turpmāk nāksies reģistrēt savus braucamrīkus, pielikt tiem numura zīmes un aprīkot ar atstarotājiem. Šādu likumu nule kā pieņēmis valsts parlaments, un debates tā apspriešanas laikā bijušas itin karstas.

Jauno likumu izstrādājusi Lauksaimniecības un pārtikas rūpniecības ministrija, kuras pārstāvis Dumitru Godoroža uzsvēris, ka tas nepieciešams, lai uzlabotu ceļu satiksmes drošību. Opozīcijā esošās komunistu partijas deputāts Mirons Gagauzs par to skaļi ņirgājies, paužot neizpratni, kā numuru zīmes palīdz uzlabot drošību. «Jūs domājat, ka tie pajūgi, kas aprīkoti ar numuriem, vairs nebrauks pa ceļa vidu un pārstās ignorēt luksoforu signālus?» viņš jautājis, piebilstot, ka policijai jau tagad ir tiesības aizturēt un sodīt pārkāpējus, taču tas nezin kādēļ netiekot darīts.

Galu galā Godoroža bija spiests atzīties, ka viens no likuma mērķiem ir papildināt vietējo municipalitāšu budžetus– par pajūga reģistrēšanu katram īpašniekam nāksies samaksāt aptuveni 40leju jeb mazliet vairāk par pusotru latu. «Bet zemniekiem būs jāmaksā tikai vienreiz,» viņš uzsvēris, reaģējot uz opozīcijas ņirgāšanos par to, ka nākamais solis būs ikgadējās tehniskās apskates noteikšana pajūgiem.


Темы: , , , ,
Написать комментарий