LCB prezentēja Latvijas vecticībnieku dzejnieku dzejoļu krājumu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Piektdien, 15.martā, Latgales Centrālās bibliotēkas periodikas lasītavā notika Latvijas vecticībnieku dzejnieku dzejoļu krājuma „Триста лет нас зовут староверами” prezentācija. Unikālā dzejoļu krājuma izdevējs ir Latvijas Vecticībnieku biedrība.

Daugavpils Jaunbūves pirmās vecticībnieku draudzes virsgans, Pomoras baznīcas Centrālās padomes priekšsēdētājs Aleksijs Žilko pastāstīja portālam Gorod.lv, ka jaunais dzejoļu krājums domāts tiem, kuri prot novērtēt vārda dziļumu. Ne velti tā prezentācija notika Masļeņicas nedēļas laikā.

Pēc mācītāja vārdiem, grāmata ir ļoti dziļa pēc sava satura. „Tomēr dzejoļu krājuma nosaukums ir nedaudz novecojis: mūsu teritorijā vecticībnieki dzīvo jau ap 350 gadiem”, - precizēja tēvs Aleksijs.

Dzejoļu krājumu veido vairākas nodaļas. Piemēram, pirmajā nodaļā atrodami aizsaulē aizgājušo vecticībnieku darbi (Mihaila Bodrova, Ivana Zavoloko, Arsenija Formakova dzeja). Citās krājuma nodaļās vecticībnieku dzejas cienītājiem ir iespēja iepazīties ne tikai ar brāļu Solovjovu daiļradi un citu mūsdienās zināmu un talantīgu autoru darbiem, bet arī ar dzejniekiem, kas savu radošo darbību vēl tikai sāk attīstīt. Krājuma noslēguma nodaļā apkopota to autoru dzeja, kas ir tuvi Latvijas vecticībnieku garīgajām vērtībām.
Vecticībnieku biedrības priekšsēdētājs Ilarions Ivanovs ir pārliecināts, ka šodien prezentētais dzejoļu krājums nav pēdējais, jo dzeja atspoguļo vecticībnieka dvēseli un palīdz izprast mūsu mainīgo pasauli. Visas nākamās grāmatas būs vēl bagātākas formas un satura ziņā.

Pēc Ivanova kunga domām, Daugavpili sen vajadzētu iekļaut Ginesa rekordu grāmatā kā vienīgu pilsētu pasaulē, kura teritorijā atrodas 6 vecticībnieku baznīcas.



Написать комментарий