23.martā Daugavpils iedzīvotājus aicina izslēgt elektrību uz stundu

foto: tirailatvijai.lv
foto: tirailatvijai.lv

Daugavpils pilsētas domes izpilddirektors Andrejs Kursītis aicina pilsētas iedzīvotājus atbalstīt akciju "Zemes stunda”, ko tradicionāli martā organizē Pasaules Dabas Fonds ar mērķi piesaistīt cilvēku uzmanību vides problēmām.

Daugavpils pilsētas dome arī iesaistīsies šajā akcijā un aicina visus - privātpersonas, organizācijas, skolas, pašvaldības iestādes, komercsabiedrības - izslēgt elektrību un citas elektroierīces (izņemot liftus) uz vienu stundu, lai stimulēt interesi pret pastāvošajām vides problēmām, tas ir, klimata maiņu.

A.Kursītis paziņoja, ka organizācijas var, piemēram, izslēgt fasādes apgaismojumu, ja tas nesagādās risku iedzīvotāju drošībai. Apgaismojums pilsētā izslēgts nebūs, jo jāievēro drošības noteikumi, bet pašvaldība iesaistīsies šajā akcijā tā: visām pašvaldības iestādēm jau ir izsūtīti lūgumi, lai tie piedalās šajā akcijā.

Atzīmēsim to, ka šogad šī akcija notiks 23.martā no plkst. 20.30-21.30.

Pirmo reizi šī akcija bija organizēta 2007.gadā un jau nākamajā gadā guva lielu atbalstu, bet 2009.gadā kļuva par masveidīgāko akciju cilvēces vēsturē pēc WWF datiem, to atbalsta vairāk par vienu miljardu planētas iedzīvotāju.


Написать комментарий