Circene: Pārdalot līdzekļus, Bērnu slimnīcas hematoonkoloģijas nodaļas sakārtošanai esam raduši 170 000 latu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Veselības ministrija ir izvērtējusi Eiropas Savienības fondu līdzekļu izlietojumu un radusi iespēju pārdalīt finanšu līdzekļus apakšaktivitātes „Veselības aprūpes centru attīstība” ietvaros un novirzīt tos Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) hematoonkloģijas nodaļas rekonstrukcijai, informē Veselības ministrija.

Veselības ministre Ingrīda Circene uzsver: „Esmu gandarīta par ilgi un neatlaidīgi meklēto un beidzot radušos iespēju novirzīt finansējumu Bērnu slimnīcas mazo hematoonkoloģijas pacientu vajadzībām. Veselības ministrijas piešķirtie 170 000 latu ir būtisks solis ceļā uz jaunu, daudzfunkcionālu Bērnu slimnīcas onkoloģijas nodaļu, lai bērniem būtu patīkamāka un piemērotāka uzturēšanās no ikdienas tik atšķirīgajos apstākļos.”

Saskaņā ar BKUS sniegto informāciju, slimnīcā nepieciešams rekonstruēt vēsturiskā korpusa pirmo stāvu atbilstoši hematoonkoloģijas pacientu vajadzībām, lai mazajiem pacientiem, neatkarīgi no laika apstākļiem, nevajadzētu mērot ceļu no vienas ēkas, kur atrodas palātas, uz citu, kur atrodas procedūru kabineti. Ņemot vērā smago un ilgstošo ārstēšanās procesu, nodaļā tiks plānotas speciālas palātas, kurās kopā ar bērnu varēs uzturēties kāds no vecākiem. Jaunajās telpās plānots arī ierīkot tieši šīs nodaļas pacientiem piemērotu ventilācijas sistēmu.


Написать комментарий