Daugavpils Universitātes rektors nominēts par Eiropas Labas gribas vēstnieku Latvijā

foto: du.lv
foto: du.lv

Daugavpils Universitātes rektors akadēmiķis Arvīds Barševskis kļuva par Eiropas Labas gribas vēstnieku Latvijā. Svinīgās ceremonijas laikā, kura notika piektdien 15.martā, Eiropas namā bija nominēti septiņi vēstnieki.

Arvīdam Barševskim tika pasniegts Labas gribas vēstnieka mandāts, kuru parakstījušas kultūras ministre Žanete Jaunzeme-Grende un Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā vadītāja Inna Šteinbuka. Šis gads Eiropā ir pasludināts kā pilsonības gads, vēstnieka pienākumos ietilpst brīvprātīga atbalstīšana un piedalīšanās pasākumos, kuri ir saistīti ar Eiropas pilsonības jautājumu aktualizēšanu.

Saņemot mandātu DU rektors atzīmēja, ka Eiropa - tie esam mēs paši, tātad Eiropa pirmkārt ir Latvija. „Jo aktīvāk līdzdarbosimies atbildīgas politikas veidošanā, uzņēmējdarbībā, nevalstiskajās organizācijās, jo sakārtotāka dzīve būs Latvijā, jo sakārtotāka būs Eiropa. Jāsaprot, ka mums pašiem ir jāsakārto Latvija tā, kā mums vajag. Mūsu reģions ir ļoti daudznacionāls, tāpēc mana, kā Labas gribas vēstnieka, misija ir īpaši atbildīga,” atzīmēja rektors.

Par Labas gribas vēstniekiem Latvijā tika nominēti arī Latvijā cienījamie un pazīstamie cilvēki kā Latvijas Pilsoniskās Alianses direktore Rasma Pīpiķe, Eiropas Kustības Latvijā prezidents Andris Gobiņš, Latvijas Lielo pilsētu asociācijas izpilddirektora vietnieks Māris Kučinskis un citi.

Pēc rektora viedokļa, šī nominācija bija laba iespēja rīkot sarunu par jauniešu brīvo apmācību tieši Latvijas universitātēs un par iespēju veiksmīgi konkurēt Eiropas nodarbinātības tirgū, atrast sev interesantu un labi apmaksātu darbu. Tā ir viena no iespējām, kura paveras ES pilsoņiem.


Написать комментарий