Jānis Dukšinskis: Cietokšņa apmeklētāju piesaistīšanai nepieciešams novadīt globālos pasākumus

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils Cietokšņa vadītājs Jānis Dukšinskis pastāstīja portālam Gorod.lv par ieplānotiem pasākumiem šajā gadā.

"Visus resursus, kuru kopumā nav daudz, mēs plānojam jau agrāk. Cenšamies apieties ar saviem spēkiem un sadarbojamies ar sabiedriskajām organizācijām. Vietējie iedzīvotāji arī piedalās, bet ne visai aktīvi," paskaidroja Dukšinskis.

Tuvākais pasākums, kurš notiks Cietoksnī būs 10 – tā komandanta Georgija Pilenko kapa un teritorijas sakopšana Lielās talkas ietvaros, tā notiks 30.martā. Pirms tam, 21.martā salasīsies iniciatīvu grupa, lai apspriest pasākuma "Muzeju nakts" novadīšanas gaitu, šoreiz tēma būs mežs.

Aprīlī šeit notiks X novadpētniecības konference, bet maijā notiks Cietokšņa 180 – tās gadadienas svinēšana. Ir paredzēta svētā mise un svinīgais gājiens.

Vasarā Cietoksnī arī notiks pasākumi: jūnijā šeit notiks Pilsētas dienas, tiksies bijušie Cietokšņa pasniedzēji un kursanti. Jūlijā atzīmēs 201.gadadienu kopš militāro darbību uzsākšanas Cietoksnī.

Septembrī notiks Eiropas dienas, pagājušajā gadā šajā pasākumā pulcējās liels skaits skatītāju un dalībnieku. Notiks arī forums.

Vadītājs ir pārliecināts, ka Cietoksnī nepieciešams veidot daudz vairāk globālo pasākumu, novadīt ne tikai Pilsētas dienas, bet arī konferences, gada tirgus, lai pilsētas iedzīvotāji un ciemiņi varētu labi atpūsties un apskatīt šo arhitektūras pieminekli.

Šogad plāno atvērt jaunus apskates objektus. Viens no objektiem būs šaujamā pulvera noliktava, ko jau sākuši uzkopt, nākotnē šeit plāno novadīt izstādes.

Pēc Jāņa Dukšinska domām, Cietokšņa teritorijā nedrīkst būt iekonservētām ēkām, visām ēkām jābūt pieejamām apskatīšanai. Līdz 1.jūlijam būs izstrādāta Attīstības koncepcija, uz to liek lielas cerības. „Gribētos arī attīstīt dzīvojamo fondu: palielināt labiekārtotu dzīvokļi daudzumu, lai turīgie cilvēki vēlētos iegādāties šeit dzīvokli,” pastāstīja vadītājs.


Написать комментарий