Lielākā daļa portāla Gorod.lv lasītāju atvaļinājumu pavadīs savā dzimtajā pilsētā

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Neskatoties uz salu, pavasaris jau nav tālu. Tur arī ātrā laikā atnāks vasara un atvaļinājumu sezona, ko mēs sagaidām ar lielu nepacietību un plānojam šī laika pavadīšanu. 

Kaut kam patīk atpūsties pie jūras, kaut kam patīk laiku pavadīt apmeklējot muzejus Eiropas centrā, kaut kam patīk doties pārgājienos uz mežu.

Portāls Gorod.lv interesējās, kur portāla apmeklētāji vēlas pavadīt savu atvaļinājumu. 29% respondentu vēlās pavadīt atvaļinājumu dzimtajā pilsētā, 19% plāno braukt uz siltajām zemēm, bet 17% vēlas ceļot pa Eiropu.

Ceļot pa Latvijas valsts teritoriju vēlas 8%, 9% nolēma doties uz bijušajām PSRS valstīm, 5% nolēma doties uz eksotiskajām valstīm. 10% respondentu līdz šim brīdim vēl nav nolēmuši kurp doties.

Eksperti ir noskaidrojuši, ka vislabākais laiks atpūtai ir divas nedēļas: pa šo laiku cilvēks paspēj kā nākas atpūsties un neaizmirst par ikdienas rūpēm. Cilvēkam, kurš atpūtās vairāk par 14 dienām samazinās IQ līmenis un pasliktinās pašsajūta.

Pēdējā laikā tūristu vidū ir tendence ceļot patstāvīgi, negriežoties pēc palīdzības tūrisma aģentūrās: viņi paši sev izvēlas maršrutu, rezervē biļetes un viesnīcu. Ja zināt nedaudz svešvalodu un zinot kā lietot internetu to var izdarīt bez jebkādām grūtībām. 


Написать комментарий