Maijā Daugavpilī plāno uzstādīt 78 velosipēdu statīvus

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpilī līdz 10.maijam tiek plānots iekārtot velonovietnes, kurās kopumā varēs novietot 78 velosipēdus.

Daugavpils pilsētas pašvaldības iestāde „Komunālās saimniecības pārvalde” jau izsludinājusi konkursu par velosipēdu statīvu un novietņu izgatavošanu un piegādi uzstādīšanai Daugavpils pilsētas teritorijā.

Komunālās saimniecības pārvaldes ceļu inženieris Igors Prelatovs paziņoja portālam Gorod.lv, ka lēmums par minēto darbu veikšanu tika pieņemts, ņemot vērā jaunatnes organizācijas „Piektais elements” aktīvistu ierosinājumu atbalstīt velokustību. Sadarbības rezultātā tika izstrādāts pilsētas veloinfrastruktūras attīstībai nepieciešamo darbu plāns.  

Velonovietņu iekārtošana ir daļa no minētā plāna. Divas velonovietnes ar jumtu (14 vietas katrā) tiks iekārtotas pie Ledus halles un Rīgas un Viestura ielu krustojumā. 10 vietas tiks iekārtotas pie pludmales, Dzintaru ielā un vēl 10 – pie pludmales no Daugavpils reģionālās slimnīcas puses. Tāpat velosipēdu statīvi tiks uzstādīti pie Domes, Vienības laukumā, Centrālajā parkā un citviet.

I.Prelatovs atzīmēja, ka jaunatnes organizācijas aktīvisti piedāvāja konstrukciju dizainu, ierosinot, lai tās būtu praktiskas, ērtas un izturīgas, savukārt velosipēdu statīvi jāuzstāda vietās, kurās atrodas videonovērošanas kameras. 

Pēc ceļu inženiera vārdiem, šogad pašvaldība sadarbībā ar organizāciju „Piektais elements” izstrādās Daugavpils veloinfrastruktūras attīstības detalizētu koncepciju. Šobrīd pilsētā jau ir veloceliņi, kā arī ES projektu ietvaros tiek iekārtoti jauni veloceliņi (gar 18.novembra, Varšavas, Daugavas, Komunālo ielu), tomēr tie jāiekļauj vienotā shēmā, izveidojot ērtus maršrutus.


Написать комментарий